Apple pregăteşte o tabletă gigant! Cât de mare va fi noul iPad şi când ar putea fi lansat

27.08.2014
Apple pregăteşte o tabletă gigant! Cât de mare va fi noul iPad şi când ar putea fi lansat

Potrivit dezvăluirilor făcute prin surse cu legături strânse în rândul furnizorilor chinezi de componente, partenerii Apple fac pregătiri pentru fabricarea celei mai mari tablete iPad de până acum.

Programată să intre în producţie la începutul anului viitor, noua tabletă ar urma să primească un ecran măsurând 12.9″. Nu doar alternativă pentru tablete gigant bazate pe Android, cea mai mare tabletă iPad de până acum ar putea fi o ameninţare serioasă şi pentru seria de tablete hibride Surface Pro 3 produsă de Microsoft.

Apple pregăteşte o tabletă iPad cu ecran de 12.9

Un model iPad cu ecran mai mare ar putea fi bine primit atât în rândul consumatorilor de divertisment, cât şi profesionişti care doresc să-şi sporească productivitatea apelând la o tabletă cu ecran mare. Totuşi, simpla prezenţă a unui ecran mare secondat de hardware cu performanţe crescute nu oferă neapărat reţeta unui succes garantat, partea de software trebuind să ţină pasul cu rigorile unui regim de utilizare intensiv. Aici, tabletele Microsoft Surface cu sistem Windows 8.1 ar putea ieşi în avantaj, sistemul multitasking bine implementat şi suportul pentru folosirea de aplicaţii pentru PC fiind atuuri importante. Însă nici Apple nu bate pasul pe loc, zvonurile anunţând deja includerea de suport pentru rularea mai multor aplicaţii  în mod split-screen pe dispozitivele cu sistem iOS 8.

Rularea mai multor aplicaţii în mod split-screen, sub iOS 8

Din păcate în lipsa mai multor detalii concrete putem doar specula asupra datei de lansare. Probabil,  dacă nu apar alte amânări sau probleme de natură să încetinească ritmul de producţie, vom lua primul contact cu noua tabletă iPad de 12.9″ după jumătatea anului viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult