Asus Transformer Book Trio – laptop, tabletă şi desktop într-un singur dispozitiv

03.06.2013
Asus Transformer Book Trio - laptop, tabletă şi desktop într-un singur dispozitiv

Se pare că era PC-ului multifuncţional debutează în forţă şi Asus are unul din cele mai grăitoare exemple în acest sens. Până acum am văzut deja o tabletă cu Windows sau cu Android care se ataşază la un dock cu tastatură şi baterie şi se transformă într-un laptop. Am văzut şi PC-ul all-in-one al cărui ecran detaşabil se transformă în tabletă. Acum avem de-a face cu Transformer Book Trio, un dispozitiv care se poate transforma în aproape orice format doreşti. Secretul stă în folosirea a două platforme simultan, una în tabletă şi una în baza cu tastatură.

Asus Transformer Book Trio - 3-în-1 veritabil

În spatele ecranului de 11.6” cu rezoluţie full HD se află un SOC de la Intel cu procesor Atom Z2580 tactat la 2 GHz. Această configuraţie rulează Android Jelly Bean, dispune de o memorie de 64 GB şi este alimentată de o baterie de 19,5 Wh. În dock-ul cu tastatură se găseşte configuraţie pentru Windows 8. Sistemul de operare semnat Microsoft este rulat tot de un procesor Intel, însă de data aceasta avem Intel Core i7-4500U cu arhitectură Haswell. Stocarea se face pe un HDD de 1 TB, iar bateria integrată are 33 Wh.

Asus Transformer Book Trio - două procesoare Intel, două SO

Atunci când ecranul este detaşat, Transformer Book Trio funcţionează ca o tabletă cu Android. Conectat la dock, dispozitivul devine un ultrabook cu noua generaţie de procesoare de la Intel. Dock-ul în sine poate funcţiona independent, ca un desktop PC cum spune producătorul, atunci când este conectat la un monitor extern. Nu ştim momentan dacă putem folosi tableta în modul Remote Desktop atunci când o detaşăm. De asemenea, nu ştim dacă se poate lucra în mediul Android atunci când tableta este conectată la dock. Deşi dispune de două baterii, nu ştim dacă laptopul Asus Transformer Book Trio se poate folosi de amândouă.

Aşa cum a fost cazul şi altor produse anunţate astăzi, preţul şi data lansării lui Transformer Book Trio nu au fost menţionate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News