Chuwi Vi10 Plus: o alternativă ieftină din China la tabletele Surface 3

26.07.2016
Chuwi Vi10 Plus: o alternativă ieftină din China la tabletele Surface 3

Tabletele cu iOS şi Android nu mai sunt atât de căutate ca în anii precedenţi, însă cele cu Windows au început deja să înlocuiască laptop-uri şi PC-uri mai vechi, oferind experienţa desktop clasică într-un format mai portabil. Compania chineză Chuwi pare să fi luat câteva ponturi de la Microsoft Surface 3 când a realizat modelul Vi10 Plus, o tabletă 2-in-1 cu Windows 10, care poate rula şi sistemul de operare Remix OS.

Chuwi Vi10 Plus vine echipat cu un procesor Intel Atom x5-Z8300 şi display de 10,8” (rezoluţie 1920 x 1280), în două opţiuni de configurare. Varianta mai ieftină este echipată cu 2 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare, în timp ce modelul superior este livrat cu 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare. Având în vedere că Surface 3 porneşte de la 499 dolari americani, iar Chuwi cere 169 dolari, respectiv 239 dolari pentru cele două versiuni de tabletă Vi10 Plus, oferta producătorului chinez este foarte tentantă.

Windows 10 este preinstalat pe tabletă şi poate oferi o experienţă de utilizare similară cu cea a tabletelor de la Microsoft, însă cei care doresc o experienţă diferită pot trece pe Remix OS, sistemul de operare desktop realizat de compania Jide, bazat pe Android. Pentru a completa designul 2-in-1 al lui Vi10 Plus, Chuwi a realizat şi o tastatură care se vinde separat, care funcţionează pe post de suport pentru utilizare la birou, cât şi un stylus pentru cei care au nevoie de un instrument mai precis pentru aplicaţii specializate de design sau pentru a salva notiţe.

Vi10 Plus de la Chuwi va ajunge în curând la vânzare, momentan fiind disponibil doar la pre-comandă pe magazinele din China. Preţurile accesoriilor nu au fost încă dezvăluite.

Citeşte şi Chuwi Hi12, o tabletă performantă cu Windows 10 si Android 5.1

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult