HP Elitepad 1000 G2 review

HP Elitepad 1000 G2 review
Construcţie şi design

HP este o companie cu tradiţie când vine vorba despre produse orientate către business, iar tabletele sale cu Windows 8.1 confirmă faptul că acest lucru nu s-a schimbat. Astfel a luat naştere şi Elitepad 1000 G2, o tabletă cu Windows pe 64-biţi, care promite portabilitate şi productivitate pentru profesionişti.

Construcţie şi design

HP Elitepad 1000 G2 nu de îndepărtează foarte mult de aspectul vizual al predecesorilor săi. Compania americană a realizat încă o tabletă cu display widescreen protejat de Gorilla Glass 3, înconjurat de o carcasă monobloc realizată din aluminiu. Singurele detalii evidente sunt camera web în partea de sus şi butonul capacitiv Start cu simbolul „Windows” din partea de jos. Tableta nu va atrage privirile, însă nici nu va deranja pe nimeni, oferind un design simplu, fără pretenţii şi funcţional. Toate acestea sunt atribute care caracterizează perfect mediul de business spre care ţinteşte gama Elitepad.

Designul uşor curbat de la marginile tabletei au făcut imposibilă ataşarea unor butoane în laterale. Astfel, butonul de pornire/oprire a fost pus în partea din stânga-sus a tabletei, iar butonul de blocare a orientării ecranului în partea dreaptă. Tot sus putem observa mufa jack pentru căşti şi orificiul pentru microfon.

În partea de jos a tabletei avem boxele stereo, de-o parte şi de alta, cât şi mufa proprietară prin care se încarcă tableta, dar care poate oferi şi conectivitate la accesorii. În pachet există şi un cablu care face conversia către o mufă USB clasică pentru a ataşa periferice sau unităţi de stocare externe. Pentru testare nu am avut la dispoziţie alte accesorii.

Pe spatele tabletei găsim butoanele de volum, accesibile cu mâna stângă în utilizare, cât şi camera foto/video cu blitz. Opus butoanelor este poziţionată uşa care ascunde lăcaşurile pentru carduri microSD şi cartela SIM, care poate fi deschisă cu o agrafă de birou sau alt obiect subţire. Întrucât avem de a face cu varianta cu 3G a tabletei, partea de sus a carcasei este realizată din plastic negru pentru semnal cât mai puternic. Designul de pe spate este completat de logo-ul HP cromat, gravat în centrul carcasei.

Deşi nu impresionează cu nimic în mod special şi nu iese din tiparele unei tablete cu Windows, Elitepad 1000 este o tabletă foarte solidă. Aceasta nu scârţâie, nu se îndoaie şi se simte foarte bine în mână, graţie lateralelor curbate. Din păcate, este cam grea şi nu va putea fi folosită pe perioade îndelungate. De asemenea, din cauza faptului că orientarea sa implicită este în modul lanscape, este destul de greu să scrii ceva pe tastatura on-screen fără să pui tableta pe o suprafaţă plană.

Părţi pozitive

Windows 8.1 64-bit
Acces la aplicaţii pentru dektop
Performanţă ridicată pentru funcţii office
Construcţie solidă realizată din materiale de calitate

Părţi negative

Varianta desktop de Windows este greu de folosit
Necesită accesorii în plus pentru utilizare optimă
Aplicaţiile desktop pot fi prea pretenţioase pentru hardware-ul tabletei
Bateria nu este de ajuns pentru o zi de lucru
Spaţiu de stocare limitat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult