HP lansează noi tablete cu Windows 8, adaptate folosirii în domeniul medical, în educaţie şi acasă

21.01.2015
HP lansează noi tablete cu Windows 8, adaptate folosirii în domeniul medical, în educaţie şi acasă

HP continuă şirul lansărilor de tablete cu încă 3 modele bazate pe Windows 8, atrăgând prin designul rezistent la apă şi praf, respectiv oferta de accesorii ce include stylus Wacom şi staţie de andocare 2-in-1 cu tastatură iluminată şi trackpad din sticlă.

Poate cea mai interesantă apariţie este HP Elite x2 1011 G1, o tabletă cu ecran de 11.6˝ care dispune de modem LTE integrat. Sub ecranul Full HD cu diagonală 11.6˝ se ascunde o configuraţie Intel cu procesor din noua familie Core M, dispozitiv de stocare SSD cu o capacitate de 512GB. Lista dotărilor este completată cu două camere foto, de 5MP şi 2MP, respectiv opţiuni pentru conectivitate WiFi/Bluetooth/HSPA+/LTE (pot varia în funcţie de model).

HP Elite x2 1011 G1

Opţional, tableta poate fi achiziţionată împreună cu un stylus performant produs de Wacom, respectiv staţia de andocare WiGig prevăzută cu tastatură iluminată şi trackpad din sticlă. Tot la categoria accesorii opţionale avem şi o staţie pentru încărcare wireless, care permite conectarea perifericelor pentru PC.

Compactă şi mai puţin costisitoare, HP Pro Tablet 408 G1 înlocuieşte platforma Core M cu alternativa low-cost Intel Atom.

HP Pro Tablet 408 G1

Adaptată pentru folosirea în domeniul medical, HP ElitePad 1000 G2 este o tabletă oferită în carcasă confecţionată din materiale cu proprietăţi antibacteriene, protejată împotriva pătrunderii de lichide şi praf. În plus, tableta integrează şi un cititor pentru coduri de bare. Asemănătoare celei dintâi, varianta HP ElitePad 1000 G2 Rugged plusează cu o carcasă ultra-rezistentă beneficiind de certificare IP 65 (protecţie la apă şi praf) şi MIL-STD 810 (rezistenţă la lovituri), respectiv acumulator de capacitate mărită calculat pentru până la 20 ore de funcţionare.

HP ElitePad 1000 G2 Rugged

Tableta HP Elite x2 1011 G1 este livrată începând cu a doua parte a acestei luni cu preţul de 899 dolari, iar modelul Pro Tablet 408 G1 poate fi achiziţionat la un preţ începând cu 299 dolari. Destinată folosirii în domeniul medical, tableta HP ElitePad 1000 G2 Healthcare a primit preţul de 1499 dolari, respectiv 1599 dolari pentru varianta G2 Rugged.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult