Lenovo pregăteşte o tabletă gigant cu hardware puternic

13.05.2016
Lenovo pregăteşte o tabletă gigant cu hardware puternic

Samsung a fost prima companie cu renume care a adus pe piaţă o tabletă gigant cu display de 18”. Se pare că acum alţi producători devin interesaţi de acest concept, următorul dispozitiv de acest fel urmând a fi realizat de către Lenovo. Veştile vin de pe GFX Bench, care a listat tableta PB2-690N cu o listă de specificaţii tehnice provizorii, care va beneficia de un display de 18,4”. Spre diferenţă de soluţia Samsung, Lenovo pare să fi inclus hardware ceva mai puternic în acest dispozitiv.

Ecranul de 18,4” va afişa imagini în rezoluţia 2560 x 1440 pixeli, o rezoluţie pe care o întâlnim în general pe monitoare high-end pe piaţa de PC-uri şi smartphone-uri. Tableta va fi motorizată de un chipset Snapdragon octa-core cu nuclee Cortex A72 la 1,8 GHz, fiind probabil vorba de un model din gama 650. Memoria RAM de 4 GB şi spaţiul de stocare de 64 GB sugerează că nu va fi vorba despre un dispozitiv cu preţ mid-range, oferind performanţă comparabilă cu cea a smartphone-urilor şi tabletelor din gama superioară.

La capitolul camere foto putem observa ceva destul de ciudat. Camera de pe spate oferă doar rezoluţie VGA, de 0,3 megapixeli, în timp ce camera frontală vine cu senzor de 8 megapixeli. Se pare că accentul este pus pe selfie-uri şi videoconferinţe şi nu pe capabilităţi avansate de fotografie. De asemenea, sistemul de operare Android 6.0.1 listat este descris ca „Android Google Edition”, ceea ce sugerează un minimum de personalizare din partea Lenovo.

Momentan nu este clar când se va lansa Lenovo PB2-690N şi nici cât va costa. 

Citeşte şi Samsung Galaxy View listat în oferta unui magazin online

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult