Microsoft ar putea anunţa o nouă tabletă Surface Pro cu procesor Kaby Lake

22.05.2017
Microsoft ar putea anunţa o nouă tabletă Surface Pro cu procesor Kaby Lake

Microsoft a infirmat zvonurile despre o nouă tabletă Surface Pro care să poarte cifra 5 în coadă, însă noi informaţii scăpate pe internet sugerează că vom primi un nou produs din această gamă foarte curând. Deşi nu va purta numele Surface Pro 5, noua tabletă va beneficia de hardware adus la zi şi noi opţiuni de culoare pentru accesorii, însă designul exterior nu va fi schimbat în niciun fel.

Noile imagini scăpate pe internet prezintă o tabletă identică la exterior cu Surface Pro 4, care ar trebui să integreze la interior noile procesoare pe arhitectură Kaby Lake de la Intel. Acest lucru va asigura performanţă sporită şi autonomie mai bună faţă de generaţia precedentă, experienţa de utilizare fiind identică în rest. Aceleaşi surse susţin că noua tabletă va renunţa la cifra din nume, urmând a fi dezvăluită doar ca noul „Surface Pro”.

La capitolul accesorii, stylus-ul şi tastatura acoperită cu Alcantara vor veni în noi culor precum „charcoal”, ”burgundy”, „platinum” şi „teal”. Cel mai probabil, aceste noi variaţii vor fi compatibile şi cu modelele lansate deja sub numele Surface Pro 4.

Nu este clar dacă noua tabletă va beneficia de spaţiu de stocare în plus, însă imaginile confirmă faptul că Microsoft nu va adăuga un port USB Type-C pe Surface Pro. Probabil că adopţia noului standard este rezervată pentru un eventual upgrade mai mare, care să fie demn de denumirea „Surface Pro 5”.

Anunţul este aşteptat mâine, 23 mai, în cadrul unui eveniment pe care Microsoft îl organizează în Shanghai. Tot aici sunt aşteptate noi informaţii despre sistemul Home Hub, soluţia Microsoft pentru sisteme integrate smart home.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult