Microsoft Surface şi Windows RT vor beneficia de o perioadă îndelungată de suport tehnic

26.11.2012
Microsoft Surface şi Windows RT vor beneficia de o perioadă îndelungată de suport tehnic

Deşi Windows RT, versiunea pentru platforme ARM a noului Windows 8, a fost lansat acum aproape o lună de zile,  producătorul nu a făcut nici o dezvăluire referitoare la perioada de suport tehnic pe care o va acorda acestei platforme. Microsoft a remediat parţial această lacună în cursul zilei de sâmbătă, afirmând că tableta sa Surface va primi suport şi actualizări cel puţin patru ani de acum încolo.

Spre deosebire de platformele rivale, unde iPad are un ciclu de viaţă de circa doi ani, sau de tabletele Android, unde problema este de-a dreptul neclară, Microsoft va oferi pentru tableta Surface o perioadă de actualizări de patru ani şi jumătate, compania afirmând că aceasta va primi atenţie cel puţin până în aprilie 2017.

Această perioadă este puţin mai redusă decât cea oferita în mod obişnuit pentru produsele software din portofoliul său, însă aceasta se aplică doar în cazul hardware-ului şi perifericelor, partea software urmând să primească perioada standard de atenţie: 5 ani.

Microsoft nu a dezvăluit încă dacă această perioadă de cinci ani va fi oferită şi pentru celelalte produse care rulează sau vor rula Windows RT, dar putem presupune că  va oferi aceeaşi perioadă. În mod ciudat însă, Microsoft pare să considere această platformă ca una destinată utilizatorilor casnici, neoferind şi o perioadă suplimentară  de suport de încă cinci ani (Extended Support). Chiar şi în aceste condiţii, această perioadă îndelungată de suport tehnic este utilă pentru companiile care intenţionează să integreze tablete sau pentru utilizatorii care nu se dau în vânt după schimbări hardware (şi cheltuieli) prea dese.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News