Nexus 9, o tabletă cu performanţele unui sistem Apple Mac Pro din 2012

Aşteptată în ofertele magazinelor începând cu data de 3 noiembrie, noua serie de tablete Nexus 9 by HTC promite un nivel de performanţă impresionant, comparabil staţilor de lucru Mac Pro de acum câţiva ani.

Testat cu programul Geekbench, procesorul dual-core pe 64 biţi aflat la inima tabletei Nexus 9 a obţinut un scor de 1903 puncte, cât un sistem Apple Mac Pro cu dotări entry-level provenind din seria anului 2012. Punctajul ia in considerare performanţele procesorului în aplicaţii, viteza nucleului grafic la redarea jocurilor de Android, precum şi viteza memoriei RAM. Totuşi, trebuie spus că benchmark-uri sintetice cum este Geekbench nu sunt ideale pentru compararea performanţelor între platforme cu arhitectură ARM şi x86, sau configuraţii cu număr diferit de procesoare. Revenind în sfera tabletelor, modelul iPad Air lansat anul trecut a obţinut în Geekbench un scor de 1085 puncte, iar tableta Nexus 10 doar 879 puncte.

Nexus 9, o tabletă cu performanţele unui sistem Apple Mac Pro din 2012

Dacă asupra eficienţei la interacţiunea prin interfaţa touch mai este de lucrat, în privinţa puterii de calcul tabletele ajung din urmă PC-urile tradiţionale, având perspectiva ca în curând să poată rula aplicaţii la fel de complexe. Utilate cu tastatură fizică şi alte accesorii pentru productivitate, tabletele devin şi mai atractive în faţa PC-urilor clasice, cele din urmă fiind pe cale să piardă avantajul avut până acum la partea de software.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat