Nexus 9, o tabletă cu performanţele unui sistem Apple Mac Pro din 2012

17.10.2014
Nexus 9, o tabletă cu performanţele unui sistem Apple Mac Pro din 2012

Aşteptată în ofertele magazinelor începând cu data de 3 noiembrie, noua serie de tablete Nexus 9 by HTC promite un nivel de performanţă impresionant, comparabil staţilor de lucru Mac Pro de acum câţiva ani.

Testat cu programul Geekbench, procesorul dual-core pe 64 biţi aflat la inima tabletei Nexus 9 a obţinut un scor de 1903 puncte, cât un sistem Apple Mac Pro cu dotări entry-level provenind din seria anului 2012. Punctajul ia in considerare performanţele procesorului în aplicaţii, viteza nucleului grafic la redarea jocurilor de Android, precum şi viteza memoriei RAM. Totuşi, trebuie spus că benchmark-uri sintetice cum este Geekbench nu sunt ideale pentru compararea performanţelor între platforme cu arhitectură ARM şi x86, sau configuraţii cu număr diferit de procesoare. Revenind în sfera tabletelor, modelul iPad Air lansat anul trecut a obţinut în Geekbench un scor de 1085 puncte, iar tableta Nexus 10 doar 879 puncte.

Nexus 9, o tabletă cu performanţele unui sistem Apple Mac Pro din 2012

Dacă asupra eficienţei la interacţiunea prin interfaţa touch mai este de lucrat, în privinţa puterii de calcul tabletele ajung din urmă PC-urile tradiţionale, având perspectiva ca în curând să poată rula aplicaţii la fel de complexe. Utilate cu tastatură fizică şi alte accesorii pentru productivitate, tabletele devin şi mai atractive în faţa PC-urilor clasice, cele din urmă fiind pe cale să piardă avantajul avut până acum la partea de software.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult