Noile tablete iPad ar putea include display anti-reflexii

12.08.2014
Noile tablete iPad ar putea include display anti-reflexii

Deja ştim destule detalii despre iPhone 6, iar fluxul de informaţii noi despre acesta începe să se oprească. Un alt produs foarte aşteptat de la Apple intră însă în lumina reflectoarelor: tableta iPad. Am primit în trecut câteva detalii despre capacul metalic al carcasei pentru generaţia a doua de iPad Air, iar acum au aparut zvonuri şi despre ecranul noii tablete.

Bloomberg susţine că a intrat în posesia unor informaţii noi despre producţia de iPad, care se pare că va oferi o protecţie diferită a ecranului. Până în prezent, toate tabletele Apple au fost protejate pe partea superioară de sticlă Gorilla de la Corning lucioasă, greu de utilizat în lumină solară. Începând cu noua generaţie de iPad, Apple pare să introducă un nou proces de manufacturare, care să elimine reflexiile luminii de pe suprafaţa display-ului.

Nu este clar încă dacă acest nou proces de aplicare a unui strat anti-reflexii va fi prezent pe întreaga gamă de tablete, sau doar pe cele cu display de 9,7”. Momentan însă doar varianta mare a tabletei a intrat în producţie. Aceasta va fi disponibilă din luna octombrie, conform Bloomberg, urmând ca variantele Mini să apară înainte de finalul lui 2014.

Este posibil însă ca noua protecţie de display să fie opţională, fiind dedicată doar celor care preferă ecrane fără reflexii, la fel ca în cazul liniei de laptopuri Macbook. Apple oferă posibilitatea de a renunţa la sticla lucioasă din computerele sale portabile contra-cost, o opţiune foarte apreciată de profesionişti. Având în vedere că iOS a început să piardă teren pe piaţa corporate, este posibil ca iPad-ul anti-glare să fie o încercare de a reveni pe un curs ascendent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult