NVIDIA renunţă la următoarea tabletă SHIELD

12.08.2016
NVIDIA renunţă la următoarea tabletă SHIELD

Cei care încă sperau să vadă pe piaţă o tabletă cu Android high-end bazată pe chispet-urile NVIDIA probabil că vor fi dezamăgiţi să afle că un urmaş al modelului Shield Tablet K1 a fost anulat. Deşi nu a fost niciodată anunţat în mod oficial, NVIDIA apucase să înregistreze noua tabletă cu numele de cod P2290W sau „Hawkeye” pentru a fi testată în laboratoarele organizaţiei FCC din Statele Unite.

Vestea anulării acestui model vine chiar din partea NVIDIA, care a trimis o scrisoare de retragere a acestui model din baza de date FCC şi de a opri orice gen de testare asupra acestui model. Cu siguranţă însă, un prototip nici măcar nu a ajuns în mâinile comisiei de testare şi aprobare. Nu sunt foarte multe lucruri cunoscute despre Nvidia Shield P2290W, însă informaţiile din trecut despre aceasta sugerau că este vorba despre o tabletă bazată pe chipset-ul Tegra X1, că va integra 3 GB memorie RAM şi un display cu rezoluţie 1920 x 1200, probabil cu diagonală de 8”.

Numele Hawkeye a fost depistat în trecut în software-ul altui dispozitiv din gama Shield, consola cu Android TV, care făcea referinţe la o tabletă cu specificaţii similare cu cele amintite mai sus. NVIDIA a justificat retragerea lui P2290W din baza de date FCC cu „motive de afaceri”, ceea ce sugerează că lansarea unui astfel de dispozitiv nu ar fi justificat costurile de producţie şi marketing. Având în vedere că piaţa de tablete este într-o scădere continuă, nu este de mirat că anumite companii preferă să retragă complet de la vânzare astfel de produse.

Fanii dispozitivelor Shield au însă şi un motiv de bucurie, întrucât de curând a apărut în listele FCC un alt dispozitiv din această gamă. Acesta beneficiază de numele de cod P2523 şi pare să fie o nouă variantă a consolei portabile cu Android numită Shield Portable, depistată în trecut şi în China, cât şi pe listele de certificare ale organizaţiei Wi-Fi Alliance.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult