Samsung a anunţat seria de tablete mid-range premium Galaxy Tab A

17.03.2015
Samsung a anunţat seria de tablete mid-range premium Galaxy Tab A

După ce a lansat o serie de smartphone-uri mid-range premium şi a promis să se dezvolte în aceeaşi direcţie şi în cazul modelelor de bază, Samsung a anunţat şi o nouă serie de tablete de medie: Galaxy Tab A. Această gamă vine ca o completare a seriei de smartphone-uri Galaxy A, oferind specificaţii tehnice asemănătoare, carcase metalice şi preţuri uşor piperate. Aceste tablete par a fi realizate pentru a concura direct cu modelele de intrare în gamă de la Apple, iPad Mini şi iPad 2.

Samsung a dezvăluit modelele de tablete Galaxy Tab A şi Galaxy Tab A Plus în Rusia, fără să ofere detalii despre lansarea lor în alte regiuni. Vorbim despre un model cu display de 8” şi despre altul cu display de 9,7”, ambele oferind raportul de aspect 4:3. Ambele tablete integrează panouri cu rezoluţie 1024 x 768 pixeli şi sunt bazate pe chipset-ul Snapdragon 410 de la Qualcomm. Memoria RAM inclusă este de doar 1,5 GB, iar ambele sunt garantate pentru funcţionare timp de zece ore la o singură încărcare. Modelul mic, Galaxy Tab A dispune de un acumulator de 4.200 mAh, iar varianta Plus include un acumulator de 6.000 mAh.

Au fost confirmate variante care oferă conectivitate LTE, iar toate vor integra 16 GB spaţiu de stocare intern. Spre diferenţă de competitorul principal, Samsung va oferi şi posibilitatea de a adăuga carduri microSD pe noile sale tablete, care pot adăuga încă 128 GB în plus, cât şi posibilitatea de încărcare wireless. Camerele foto integrate oferă capturi la 2 megapixeli pe partea din faţă şi 5 megapixeli pe spate.

Construcţia dispozitivelor este probabil cea mai interesantă, întrucât noile tablete Galaxy Tab A sunt primele tablete Samsung care oferă o carcasă complet metalică. Construcţia unibody asigură astfel că dispozitivele sunt foarte subţiri, măsurând doar 7,5 mm în grosime. Preţul însă este destul de atractiv pentru ceea ce oferă cele două modele noi Galaxy Tab A. Tableta cu display de 8” are un preţ apropiat de 300 de euro, în timp ce varianta cu display de 9,7” va ajunge undeva spre 400 de euro. Toate variantele de Galaxy Tab A, atât cu WiFi, cât şi cu 4G, vor ajunge în Rusia luna viitoare în două variante de culoare: albastru şi auriu. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult