Surface Mini, tableta anulată de Microsoft în 2014, apare în imagini neoficiale pe internet

30.06.2017
Surface Mini, tableta anulată de Microsoft în 2014, apare în imagini neoficiale pe internet

În timp ce Apple a intrat destul de repede pe piaţa de tablete mici, ca răspuns la avalanşa de produse de acest gen echipate cu sistemul de operare Android, Microsoft încă refuză să lanseze un Surface Mini. Acest lucru nu înseamnă că tableta nu a fost cândva în dezvoltare, însă compania pare să fi ajuns la concluzia că modelele mai mari vor aduce acestei game de produse succes mai mare pe termen lung. Pentru prima dată avem şi imagini cu Surface Mini, care au ajuns pe internet din surse neoficiale.

Tableta a fost prezentată în premieră pe site-ul Windows Central, care pare să fi pus mâna pe unul dintre prototipurile care nu au ajuns în producţie de masă. Tableta trebuia să fie lansată în 2014, însă aceasta a fost anulată cu doar câteva săptămâni înainte ca aceasta să fie prezentată oficial. Pentru standardele de astăzi, aceasta pare să fie depăşită din punct de vedere al performanţei, însă la momentul respectiv ar fi putut să ofere o alternativă atractivă la alte produse echipate cu Windows RT.

Surface Mini vine cu un display care măsoară 8” în diagonală şi afişează 1440 x 1080 pixeli. Astfel, aceasta păstrează raportul de aspect de 3:2 ai „fraţilor” săi mai mari, cu o rezoluţie mai mică. Hardware-ul intern constă într-un chipset Snapdragon 800, 1 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare, normale pentru momentul programat pentru lansare, iar exteriorul tabletei era realizat dintr-un plastic cauciucat.

Din păcate, Microsoft nu a mai adus acest produs pe piaţă, unul dintre motive putând fi succesul limitat de care s-a bucurat Windows RT la momentul respectiv. Acum, cu produse precum Surface Book, Surface Laptop şi Surface Pro pe piaţă, probabil că nu mai este foarte mult loc în oferta Microsoft pentru o tabletă Surface mică, cu funcţionalitate limitată, compania orientându-se spre piaţa de dispozitive performante, utilizate în special în mediul business.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult