Xbox Tablet, un zvon incitant pentru utilizatorii consolei Microsoft

07.11.2012
Xbox Tablet, un zvon incitant pentru utilizatorii consolei Microsoft

Microsoft abia şi-a propulsat numele pe piaţa tabletelor prin lansarea modelului Surface, motorizat de Windows RT, însa nu intenţionează să se oprească la acest model şi la încă nelansatul Surface Pro, care va rula Windows 8. Conform The Verge, compania are în pregătire o tabletă cu ecran de 7″, însă aceasta are o natură ceva mai deosebită.

Nefiind doar o redimensionare a modelului Surface, tableta Microsoft se va adresa amatorilor de jocuri şi va fi practic o consolă Xbox închisă într-o tabletă. Specificaţiile preliminare ale acesteia au apărut încă din iunie, acestea incluzând un procesor dual-core bazat pe arhitectura PowerPC şi un procesor grafic de la AMD, deci o platformă compatibila cu cea folosită de consola Xbox 360.

Conform surselor The Verge, Xbox Tablet este încă un produs în lucru, iar arhitectura acesteia ar putea migra la x86, sincronizându-se astfel cu viitoarea migrare către un procesor Intel a următoarei generaţii a consolei Xbox, care va avea lor, cel mai probabil, în 2015. Mai multe detalii însă nu vom afla prea curând, Microsoft dorind să păstreze un secret deplin şi refuzând orice fel de comentarii.

O astfel de tabletă dedicată jocurilor mai puţin pretenţioase decât cele oferite de o consolă, adică exact genul de jocuri pe care telefoanele mobile şi tabletele l-au propulsat în topul vânzărilor, s-ar alătura consolelor Xbox, tabletelor Windows RT, telefoanelor Windows Phone 8 şi sistemelor Windows 8 într-un ecosistem puternic care ar include toate serviciile actuale Microsoft.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News