Alcatel dezvăluie noua serie Idol 4 şi Idol 4S de telefoane cu Android, livrate cu ochelari VR ca accesoriu gratuit

23.02.2016
Alcatel dezvăluie noua serie Idol 4 şi Idol 4S de telefoane cu Android, livrate cu ochelari VR ca accesoriu gratuit

Venind ca înlocuitor pentru gama Idol 3 lansată anul trecut, seria Alcatel Idol 4 face saltul în era realităţii virtuale oferind gratuit ochelari VR în pachetul cu accesorii. În funcţie de buget, cumpărătorii au de ales între varianta Idol 4 cu dotări de bază şi modelul premium Idol 4S.

Alcatel Idol 4

Cu indicativul OneTouch scos din numele de produs, noua serie Idol 4 vine cu schimbări minime la partea de design, concentrând îmbunătăţirile la partea de funcţionalitate. Astfel, noul smartphone include difuzoare cu sunet reversibil, care păstrează intact efectul stereo indiferent de modul cum ţinem telefonul în mână – cu ecranul la orizontală, pe verticală, sau chiar întors cu spatele. Mai mult, difuzoarele semnate de specialiştii JBL oferă o putere combinată de 3.6W, promiţând o experienţă audio la calitate Hi-Fi chiar şi la volum sonor ridicat.

Oferit într-o carcasă cu dimensiuni  147 x 72.5 x 7.1 mm, Alcatel Idol 4 oferă ecran de 5.2˝ cu tehnologie IPS şi rezoluţie  Full HD, respectiv cameră foto de 13MP cu funcţie touch-focus şi mod de captură HDR.

La interior găsim o configuraţie motorizată de un chipset mid-range din oferta Qualcomm, ajutat cu 3GB memorie RAM. Chip-ul Snapdragon 617 include CPU octa-core pe 64 biţi şi modem LTE Cat 7, oferind viteze de până la 300 Mbps în conexiunile de internet mobil. Lista dotărilor este completată cu 16 GB memorie internă expandabilă, cameră frontală de 8 MP, acumulator de 2610 mAh şi microfon cu funcţie noise-canceling.

Alcatel Idol 4S plusează cu un ecran AMOLED de 5.5˝ suportând rezoluţie QHD, 32 GB memorie internă şi chipsetul Snapdragon 652, oferind CPU octa-core şi GPU performant, din seria Andreno 510. Carcasa cu o grosime de 6.99 mm adăposteşte un acumulator de 3000 mAh, care ar trebui să permită cel puţin o zi de funcţionare fără grija adaptorului AC.

Ambele telefoane sunt livrate cu sistemul Android 6.0, într-un ambalaj retail care poate fi convertit în ochelari VR, după modelul Google Cardboard.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult