Aplicaţie românească pentru EURO 2012 – campionatul pe mobil!

Aplicaţie românească pentru EURO 2012 - campionatul pe mobil!

Astăzi începe campionatul european de fotbal EURO 2012 şi vrem să venim în ajutorul microbiştilor cu o aplicaţie foarte interesantă. Cum telefonul mobil este întotdeauna la îndemână, dar căutările pot fi lente, o aplicaţie care să adune programul meciurilor, detalii despre locaţii, jucători şi echipe este cât se poate de potrivită. Dacă ea este realizată de nişte români, cu atât mai bine. În continuare vom vorbi despre FHM EURO 2012, aplicaţia pentru telefoanele cu Android şi cele cu iOS care vă ajută să nu pierdeţi niciun meci important. Alternativ, o puteţi descărca şi de pe Mobilio.ro, pentru Android şi iOS.

Interfaţă

Interfaţa aplicaţiei FHM EURO 2012 este afişată doar în modul landscape. Aspectul minimalist este apreciat, fundalul verde fiind unul plăcut. Din păcate, el nu poate fi modificat. Informaţiile sunt grupate în cinci tab-uri: Meciuri, Ştiri, Clasament, Stadioane şi Jucători. Am putea spune că toate acestea oferă suficiente pentru un microbist care doreşte să-şi planifice programul în funcţie de meciurile care-l interesează.

Lista meciurilor

Meciuri

Acesta este poate cel mai important tab al aplicaţiei. El oferă pe scurt detaliile despre meci: echipele, data, ora şi scorul. Secţiunea este îmbunătăţită de sistemul de Notificări, disponibil în meniu. De aici utilizatorul poate alege echipele pentru care să fie notificat. El poate fi anunţat cu un interval de timp înaintea începerii meciului unei echipe sau poate fi anunţat de rezultatul partidei.

Notificările pentru meciuri

Ştiri

Această secţiune este destul de limitată acum, înaintea începerii efective a campionatului de fotbal EURO 2012. Ea va fi probabil mult mai populată în câteva zile. Momentan sunt disponibile aproximativ 10 ştiri, preluate de pe un site românesc de profil.

Ştirile despre EURO 2012

Clasament

Acest tab nu putea să lipsească dintr-o aplicaţie dedicată unui campionat de fotbal. Cum altfel ai fi putut să urmăreşti per ansamblu prestaţia echipei favorite? Sunt disponibile aici atât clasamentele pe grupe, cât şi detalii despre sferturile de finală, semifinale şi finala campionatului EURO 2012.

Clasamentul pe grupe

Stadioane

Dacă plănuiţi să daţi o fugă în ţările vecine pentru a participa la un meci, este important să ştiţi câteva lucruri despre stadionul unde se desfăşoară. Această secţiune vă ajută cu informaţii despre numărul de locuri, oraşul unde se află, meciurile ce urmează să se desfăşoare acolo şi harta locaţiei.

Stadioanele campionatului de fotbal

Jucători şi echipe

Aici găsiţi lista cu jucătorii echipelor participante la campionatul european de fotbal EURO 2012. Aceştia pot fi sortaţi alfabetic sau pe echipe. FHM EURO 2012 oferă utilizatorilor o imagine a jucătorului, precum şi date despre vârsta sa, poziţia pe care joacă şi numărul de convocări în echipa naţională. Trebuie menţionat că aplicaţia nu este scalată foarte bine pentru ecranele cu rezoluţie mică. Numărul convocărilor nu mai încape pe afişajele cu rezoluţie de 320×480 pixeli.

Detalii despre jucători

Echipa Rusiei

Istorie

Vreţi să aflaţi ce echipe au câştigat de-a lungul timpului Campionatul European de Fotbal? Nimic mai simplu. Accesaţi secţiunea Istorie şi veţi afla printre altele cine a fost arbitrul finalei şi câte goluri s-au marcat pe parcursul campionatului. Veţi vedea o imagine a echipei câştigătoare şi a stadionului pe care s-a desfăşurat finala.

Detalii despre campionatul din acest an

Minge

Acest tab simplu ne prezintă mingea oficială a campionatului EURO 2012. Atunci când este atinsă, pe ecran apar informaţii interesante despre alte mingi oficiale folosite de-a lungul timpului.

Mingea Tango 12

Poate cel mai important lucru legat de aplicaţia FHM EURO 2012 este faptul că este gratuită. Ea necesită o conexiune permanentă la Internet. Kit-ul de pe Google Play are doar 2,44 MB. Există şi o aplicaţie mobilă oficială pentru campionatul de fotbal EURO 2012, însă ea nu era până de curând disponibilă în ţara noastră. În plus, ea nu oferă aceleaşi informaţii simplificate precum FHM EURO 2012. Dacă aveţi şi alte propuneri pentru o aplicaţie ce i-ar putea ajuta pe microbişti în următoarea perioadă de timp, vă recomandăm să folosiţi secţiunea de comentarii de mai jos.

Scanează codul pentru a instala aplicaţia pe Android:

Scanează codul pentru a instala aplicaţia pe iOS:

Urmărește Go4IT.ro pe Google News