Apple ar putea constrânge utilizatorii generaţiei iPhone 2018 să folosească doar adaptoare de alimentare „oficiale”

Apple ar putea constrânge utilizatorii generaţiei iPhone 2018 să folosească doar adaptoare de alimentare „oficiale”

Prezenţa conectorului USB-C ar putea să nu însemne mare lucru pentru utilizatorii de telefoane iPhone din generaţia 2018, Apple solicitând încărcarea acestora doar împreună cu adaptoare AC oficiale.

Urmând zvonurilor cum că noile modele iPhone 2018 vor putea fi utilizate împreună cu adaptoare AC capabile să furnizeze o putere de până la 18W prin cablul USB-C, toată lumea şi-a imaginat că Apple a decis să implementeze funcţia de încărcare rapidă a acumulatorilor folosind o metodă similară celei folosite în ecosistemul Android. Din păcate, strategia gândită de Apple este puţin diferită.

Potrivit informaţiilor obţinute din rândul partenerilor Apple din China, adaptoarele AC dezvoltate iniţial pentru telefoane Android cu tehnologie Quick Charge nu vor funcţiona cu telefoane iPhone decât în modul de „compatibilitate”, limitând puterea furnizată la numai 2.5W, chiar dacă acelaşi adaptor poate furniza peste 18W dispozitivelor bazate pe Android.

Condiţia privind certificarea adaptoarelor AC şi a cablurilor USB-C de către Apple ar putea fi justificată prin nevoia de a asigura respectarea unor cerinţe de calitate mai stricte şi compatibilitate deplină cu produsele companiei, evitând posibile incidente în timpul procesului de încărcare.

Însă consecinţele pentru utilizatori sunt uşor de intuit. Dacă Apple va a decide să nu includă un adaptor AC cu funcţie de încărcare rapidă în pachetul standard cu accesorii, acesta va trebui achiziţionat separat la preţul impus de companie. Similar, utilizatorii nu vor putea împrumuta adaptorul AC al unui prieten sau coleg de serviciu care încă nu deţine un model iPhone de ultimă generaţie, decât dacă sunt dispuşi să aştepte până ce acumulatorul este încărcat în modul „lent”.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult