Apple a încasat 91% din profitul de pe piaţa de smartphone-uri

15.02.2016
Apple a încasat 91% din profitul de pe piaţa de smartphone-uri

Apple a încasat, în 2015, 91% din profitul total de pe piaţa globală de smartphone-uri, potrivit firmei de cercetare a pieţei Canaccord Genuity. Anul trecut, producătorul iPhone a avut o cotă de piaţă de 17,2%.

Pe de altă parte Samsung, care a avut o cotă de piaţă globală de 23,9% în 2015, a încasat 14% din profit.

După cum se observă din grafic, profiturile consemnate de Apple şi Samsung înseamnă, însumate, 105%. Procentul este mai mare de 100% deoarece o parte din companiile luate în calcul au înregistrat pierderi.

Trebuie precizat că analiza celor de la Canaccord Genuity are anumite lipsuri. De exemplu, companiile chineze Huawei, Xiaomi şi ZTE nu au raportat profiturile sau pierderile înregistrate în 2015.

În acest an, câştigurile realizate de Apple de pe urma iPhone ar putea creşte şi mai mult. Analistul Steve Milunovich de la banca UBS estimează că introducerea unui nou model de iPhone cu ecran cu diagonala de 4 inci (iPhone 5se) ar putea genera venituri nete suplimentare de 1,5 miliarde de dolari pentru companie, în primele 12 luni de existenţă pe piaţă a produsului. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult