Apple ar putea include în ofertă şi modele iPhone dual SIM, cu preţuri începând de la 550 dolari

Apple ar putea include în ofertă şi modele iPhone dual SIM, cu preţuri începând de la 550 dolari

Apple ar putea lansa în a doua jumătate a acestui an primul iPhone cu suport dual SIM, un model adresat cumpărătorilor cu buget mai puţin permisiv, dar taxat în plus pentru prezenţa acestei dotări.

Informaţia circulată Ming-Chi Kuo, specialist al companiei de analiză KGI Securities, este deocamdată la rangul de zvon, existând posibilitatea ca planurile Apple să fie diferite de aşteptările formulate. Potrivit acestuia, Apple va oferi în cele din urmă variante dual SIM pentru două dintre modelele iPhone pregătite de lansare în acest an. Însă funcţionalitatea dual SIM nu va fi inclusă fără costuri suplimentare, cum este cazul la majoritatea telefoanelor cu sistem Android.

Primul ar fi un model iPhone cu ecran LCD de 6.1”, oferit la preţ de 650 – 750 dolari pentru versiunea dual SIM, respectiv 550 – 650 dolari pentru cea single SIM.

Printre beneficiari s-ar afla şi modelul iPhone cu ecran OLED de 6.5”, în timp ce versiunea cu ecran OLED de 5.8” este aşteptată fără opţiune dual SIM, Apple folosind această dotare pentru a evidenţia încadrarea primului la gama premium.

Mai puţin populară în Statele Unite, funcţionalitatea dual SIM este foarte apreciată în America Latină, Europa şi regiunea Asiei, decizia companiei de a o folosi pentru promovarea dispozitivelor din gama inferioară de preţuri fiind uşor de anticipat. Umflarea preţului cu până la 100 dolari peste nivelul modelului cu dotări de bază este la fel de previzibilă, însă rămâne de văzut câţi dintre cumpărători vor fi dispuşi să suporte costul suplimentar pentru a beneficia de o facilitate deja banală la produsele smartphone competitioare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult