Apple vinde 86 milioane de telefoane iPhone, doar în acest an

07.09.2011
Apple vinde 86 milioane de telefoane iPhone, doar în acest an

Apple este noul lider pe piaţa smartphone, cu un volum de livrări pentru anul 2011 estimat la 86.4 milioane, reprezentat practic în întregime de produse din gama iPhone.

Apple

Faţă de anul anterior, creşterea cu 81.9% a volumului de livrări propulsează Apple în fruntea clasamentului condus până acum de Nokia, o companie care a livrat anul trecut nu mai puţin de 100.3 milioane dispozitive smartphone, mai mult decât dublu faţă de cele 47.5 milioane dispozitive livrate de Apple.

În timp ce Apple aproape că şi-a dublat cifra de vânzări, Nokia înregistrează o cădere de 25.8% faţă de anul anterior, urmând să livreze numai 74.4 milioane dispozitive smartphone până la finalul acestui an.

În ciuda războiului dus în tribunale împotriva rivalului Apple, Samsung este o companie aflată în creştere rapidă pe piaţa smartphone, anticipând un volum de livrări mai mare cu 191.3% decât în anul anterior, stabilit la 67 milioane dispozitive.

Creşteri spectaculoase sunt anunţate şi din partea unor companii chineze ca Huawei şi ZTE, de 484.4% şi 330.3%, reprezentând volume de 8.7 milioane, respectiv 14.2 milioane de livrări.

Din studiul realizat de DigiTimes aflăm şi că piaţa telefoanelor inteligente este mai înfloritoare ca niciodată, înregistrând o creştere de 60% faţă de anul anterior. Dacă în anul 2010 au fost comercializate circa 288 milioane dispozitive smartphone la nivel global, estimările arată că până la sfârşitul acestui an vor fi livrate nu mai puţin de 462 milioane dispozitive.

Apple iPhone 5

În timp ce pentru Apple reţeta succesului este lansarea rapidă şi disponibilitatea în volume cât mai mari a mult anticipatului iPhone 5, este greu de crezut că Nokia va mai putea stârni suficient de mult interes în jurul propriei game smartphone, asortată cu arome de Windows Phone Mango, Symbian Belle şi MeeGo, pentru a recupera pierderile înregistrate până acum.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News