ASUS a prezentat oficial ZenFone 3 Zoom şi ZenFone AR la CES 2017

05.01.2017
ASUS a prezentat oficial ZenFone 3 Zoom şi ZenFone AR la CES 2017

ASUS a anunţat oficial două smartphone-uri la CES 2017, confirmând astfel zvonurile care au apărut online săptămânile trecute. Vorbim astfel despre varianta „Zoom” a gamei ZenFone 3, cât şi despre cel de-al doilea smartphone Project Tango, pe numele zău ZenFone AR. Acestea vin cu hardware de top, camera foto avansate, iar în cazul modelului AR, senzori de mişcare de ultimă generaţie care vor asigura experienţe AR şi VR de calitate.

Spre diferenţă de modelul ZenFone Zoom, bazat pe platforma ZenFone 2, noul ZenFone 3 Zoom nu beneficiază de o cameră foto cu obiectiv tele variabil. Sistemul de cameră beneficiază de doi senzori cu două obiective diferite, ambele la rezoluţie de 12 megapixeli. Cel principal oferă un cadru larg, pe care ne-am obişnuit să îl găsim pe smartphone-urile de top ale tuturor producătorilor, în timp ce senzorul secundar vine cu un obiectiv care apropie subiectul de 2,3X ori. Asemeni smartphone-urilor similare de pe piaţă, cei doi senzori pot fi folosiţi în tandem pentru a oferi un efect de bokeh în jurul subiectului fotografiat, însă nu este clar cât de bun este acest efect până când nu este testat.

La capitolul hardware, telefonul pare să fie bazat pe versiunea standard a lui ZenFone 3, fiind echipat cu un chipset Snapdragon 625, display Full HD de 5,5”, însă a primit un upgrade semnificativ la capitolul autonomie, graţie acumulatorului de 5.000 mAh, mai mare şi decât cel din ZenFone 3 Max. Nu au fost confirmate configuraţiile de RAM şi stocare încă, însă este posibil să meargă pe urmele platformei de bază, adică 4 GB RAM şi 32 GB stocare.

ZenFone AR a fost dezvăluit din greşeală de Qualcomm înainte de startul CES 2017, însă detaliile oficiale despre acest model dezvăluie că acesta este cel mai puternic smartphone ASUS de până acum. Este vorba despre un dispozitiv cu ecran QHD Super AMOLED de 5,7”, Snapdragon 821, configuraţii cu 6 sau 8 GB memorie RAM şi stocare internă UHS 2.0 între 32 şi 256 GB. Acumulatorul de 3.300 mAh pare limitat în comparaţie cu cel de pe Zoom, însă hardware-ul din generaţie mai nouă ar trebui să asigure autonomie mai mare.

Sistemul TriCam de pe spate este însă cel care îi asigură compatibilitatea cu aplicaţiile Project Tango, fiind bazat pe un senzor de 23 megapixeli, cu senzori pentru detecţia mişcării şi adâncimii. Astfel, mişcările telefonului pot fi transpuse într-un mod mai cursiv în aplicaţiile AR şi VR prin Google Daydream.

În timp ce ZenFone 3 Zoom va fi lansat în luna februarie, nu este clar când vom găsi ZenFone AR în oferta magazinelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult