BlackBerry renunţă la propriul sistem de operare şi se concentrează pe Android

17.04.2016
BlackBerry renunţă la propriul sistem de operare şi se concentrează pe Android
Compania canadiană BlackBerry, cândva lider pa piaţa de smartphone-uri, a anunţat că va renunţa la propriul sistem de operare BlackBerry 10 şi se va concentra pe Android. 
 
John Chen, directorul executiv al companiei, a sugerat în trecut că va fi forţat să facă această mişcare, în cazul în care BlackBerry nu reuşeşte să readucă pe profit divizia hardware. 
 
Citeşte şi: BlackBerry va lansa anul acesta încă două telefoane cu Android, mai ieftine decât modelul actual
 
Compania se va concentra pe sistemul de operare lider de piaţă şi va încerca să dezvolte „cel mai sigur smatphone Android pentru segmentul enterprise”. 
 
 
Potrivit unor zvonuri, BlackBerry pregăteşte două dispozitive mid-range cu Android. Lansat în ultima parte a anului 2015, BlackBerry PRIV, primul telefon cu Android din oferta companiei, a avut parte de vânzări modeste, din cauza preţului mare. 
 
„Faptul că am ieşit pe piaţă cu un dispozitiv high-end nu a fost, probabil, o decizie prea înţeleaptă. O mulţime de clienţi companii ne-au spus că doresc să cumpere telefonul nostru, dar 700 de dolari este un preţ prea mare. Ei sunt mult mai interesaţi de un dispozitiv de 400 de dolari”, a declarat Chen pentru publicaţia National. 
 
BlackBerry a anunţat că a vândut 600.000 de smartphone-uri în primele trei luni ale anului, mult sub aşteptările de 850.000 de unităţi ale analiştilor. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult