Bluboo D1: smartphone cu dual camera şi senzor de amprentă la doar 70 de dolari

Compania chineză Bluboo a anunţat modelul D1, unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri cu sistem dual camera de pe piaţă. Acesta este echipat cu hardware de medie, însă a putut fi comandat în momentul anunţului oficial cu 9,99 dolari, iar acum costă doar 69,99 dolari la pre-comandă. În ciuda preţurilor neobişnuit de mici, se par ecă Bluboo chiar reuşeşte să integreze câteva funcţii moderne pe care până de curând le găseam doar pe modele premium.

Bluboo D1 este un dispozitiv mid-range din gama inferioară, fiind realizat în jurul unui display de 5” cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli). Chipset-ul MediaTek vine echipat cu un procesor quad-core la 1,3 GHz şi alături de 2 GB memorie RAM şi 16 GB (spaţiu de stocare (plus un slot microSD) ar trebui să ofere o experienţă de utilizare decentă, care ar putea rivaliza modele mai scumpe de pe piaţă. Desigur, elementele ieşite din comun pentru un smartphone atât de ieftin sunt sistemul dual-camera şi senzorul de amprentă, elemente destul de noi chiar şi pe dispozitive din gamele superioare de preţ şi performanţă. Camerele foto beneficiază de senzori de 8, respectiv 2 megapixeli, camera cu rezoluţie mai slabă fiind folosită pentru realizarea unui efect de blur în spatele subiectului.

Şi mai surprinzătoare sunt materialele din care este construit Bluboo D1, acesta beneficiind de un corp unibody din aluminiu şi sticlă 2,5D pe partea din faţă. Nefiind menţionat tipul de sticlă, probabil că nu putem vorbi la acest preţ despre Gorilla Glass sau despre un tratament oleofobic.

Bluboo D1 va fi livrat începând cu data de 8 mai 2017, timpul de livrare fiind foarte lung, întrucât acesta va fi trimis din depozitele din China.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult