Care este smartphone-ul cu cea mai bună cameră foto

iPhone 6s nu are nici pe departe cea mai bună cameră foto disponibilă pe un smartphone, specialiştii DxOMark acordând această distincţie unui smartphone cu Android.

Specializaţi în testarea de camere foto, inclusiv cele oferite pe modele smartphone, cei de la DxOMark au evaluat de-a lungul timpului un număr impresionant de terminale mobile, rezultatele obţinute fiind acum publicate într-un clasament general în care cel mai noul telefon Apple, iPhone 6s, ocupă abia locul 10.

Surprinzător, camera foto instalată pe iPhone 6s este cotată cu acelaşi punctaj obţinut şi de modelul iPhone 6 de acum un an, arătând că în ultimul an Apple nu a făcut mai nimic pentru a îmbunătăţi performanţele camerei foto. Astfel, iPhone 6s rămâne la egalitate cu rivalul Xperia Z3 Plus şi foarte puţin sub nivelul modelului LG G4 – ambele lansate la începutul acestei veri.

Potrivit clasamentului, Sony Xperia Z5 este smarpthone-ul cu cea mai bună cameră foto, urmat la foarte mică distanţă de modelul Galaxy S6 Edge al celor de la Samsung.

Care este smartphone-ul cu cea mai bună cameră foto

Lăsând la o parte punctajul final, iPhone 6s este lăudat pentru expunerea bine realizată şi balansul de alb, cât şi pentru buna păstrare a detaliilor în pozele cu porţiuni iluminate puternic sub lumina solară directă. Funcţia autofocus este rapidă şi precisă, dar pozele obţinute sub lumină slabă prezintă zgomot digital uşor sesizabil. Pozele obţinute la interiorul încăperilor pierd din strălucirea culorilor, iar cele obţinute în spaţii deschise prezintă o uşoară tentă gălbuie. Ocazional, pot fi remarcate şi efecte de ghosting sau alte artefacte vizuale.

La folosirea modului de filmare, telefoanele iPhone 6s au ca principale atuuri funcţia autofocus foarte rapidă şi precisă, expunerea şi balansul de alb bine realizate, respectiv funcţia de stabilizare imaginii foarte eficientă în condiţii bune de iluminare. Din păcate zgomotul digital îşi face simţită prezenţa în secvenţele filmate sub lumină slabă, părând mai accentuat spre colţurile imaginii.

La final, principalele cauze pentru punctajul mai slab acordat camerei foto de pe telefoanele din seria iPhone 6s sunt nivelul de zgomot digital şi păstrarea detaliilor în scenele puternic iluminate – ambele fiind sub nivelul telefoanelor Xperia Z5 şi Galaxy S6 Edge plasate în vârful clasamentului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult