Cât de rezistent este Pixel 2, noul smartphone folosit de Google pentru a demonstra cele mai noi tehnologii Android

Cât de rezistent este Pixel 2, noul smartphone folosit de Google pentru a demonstra cele mai noi tehnologii Android

Deşi la exterior pare mai puţin spectaculos decât modelul XL, dispozitivul livrat de HTC reuşeşte să convingă cu finisaje de bună calitate şi o construcţie solidă, carcasa noului Pixel 2 arătând semne de slăbiciune doar la contactul cu obiecte foarte ascuţite şi aplicarea unei presiuni laterale nerezonabil de mare.

Acoperit cu sticlă Gorilla Glass 5, ecranul este ferit de zgârieturi în majoritatea situaţiilor, însă rezistenţa evaluată la nivelul 5-6 pe scara Mohs impune unele precauţii atunci când mergem la plajă, contactul cu particulele abrazive de nisip putând lăsa zgârieturi fine.

Neacoperită cu sticlă, carcasa metalică nu se va fisura la contactul cu asfaltul, însă ar putea căpăta zgârieturi profunde. Menţionat în treacăt la evenimentul de lansare Pixel 2, stratul “Premium hybrid coating” promite însă o bună rezistenţă la uzură şi ascunde zgârieturile superficiale ceva mai bine decât sticla.

Testată prin îndoire, carcasa a cedat în zona compartimentului pentru cartelă SIM, unde perforaţia aplicată pentru antenă a slăbit învelişul metalic.

Construit diferit decât modelul XL, Pixel 2 a demonstrat o anduranţă rezonabilă, chiar dacă nu este cel mai rezistent smartphone de pe piaţă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult