Câteva dintre smartphone-urile Nokia cu Android vor primi recunoaştere facială prin update software

26.06.2018
Câteva dintre smartphone-urile Nokia cu Android vor primi recunoaştere facială prin update software

Telefoanele cu Android aveau de mult posibilitatea de deblocare cu ajutorul feţei utilizatorului, însă abia după ce iPhone X a venit cu sistemul Face ID, majoritatea producătorilor au început să dea atenţie acestei funcţii software. În ciuda faptului că funcţia din Android care foloseşte exclusiv camera foto nu este la fel de sigură precum o parolă, o amprentă sau sistemul Face ID, se pare că există destulă cerere din partea utilizatorilor încât modelele care nu au aşa ceva să primească actualizări. De data aceasta Nokia anunţă implementarea funcţiei pe patru dintre modelele sale din gama superioiară.

HMD Global a anunţat prin intermediul contului de Twitter Nokia Mobile că modelele 8 Sirocco, 7 Plus, 6.1 şi 8 vor primi în viitorul apropiat un update software care va adăuga opţiunea de deblocare prin intermediul recunoaşterii faciale. Fiind vorba despre o soluţie care foloseşte hardware-ul deja existent pe telefoane, acest sistem va putea fi cu siguranţă „păcălit” cu o simplă fotografie trasă la imprimantă sau cu un clip video, însă această funcţie ar fi utilă în special şoferilor care folosesc telefonul pentru navigaţie sau redare de muzică la volan.

Probabil că au fost alese aceste patru modele întrucât acestea sunt cele cu cele mai performante camere frontale din portofoliul companiei, Nokia 8 fiind chiar singurul telefon care poate filma în rezoluţie 4K pe camera din faţă. Alte dispozitive precum iPhone X, Xiaomi Mi 8 Explorer şi OPPO Find X beneficiază de proiectoare laser şi camere infraroşu pentru deblocare facială.

Avantajul dispozitivelor Nokia este însă că toate din această listă integrează şi senzori de amprentă, care pot fi folosiţi în tandem cu sistemul de recunoaştere facială. Nu este clar când va fi lansat update-ul însă HMD sugerează că va veni „în lunile următoare”. Având în vedere că este aşteptată foarte curând şi lansarea noului Android P, această funcţie va fi cel mai probabil integrată în actualizarea la următorul sistem de operare.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult