Cum a reuşit Samsung să facă Galaxy S7 rezistent la apă fără a folosi capace pentru porturi [VIDEO]

07.03.2016

Samsung a readus pe noile modele Galaxy S7 şi Galaxy S7 edge o caracteristică mult apreciată de utilizatori – rezistenţa la apă. Compania a reuşit să izoleze telefoanele fără a folosi capace pentru portul micro-USB şi slotul audio.

Utilizatorul de YouTube JerryRigEverything a dezasamblat un Galaxy S7 pentru a vedea cum s-a făcut izolarea smartphone-ului. În multe locuri, Samsung a folosit cauciuc pentru a proteja componentele. Mai mult, compania folosit mult lipici şi bandă izolantă pentru a se asigura că elementele interne ale telefonului rămân la locul lor.

Cel mai dificil a fost de izolat suprafaţa difuzorului. Acolo, Samsung a folosit o membrană care permite circulaţia aerului şi a sunetului, dar nu şi a apei.

Galaxy S7 şi Galaxy S7 edge rezistă la o adâncime maximă de 1,5 metri, timp de 30 de minute.

Rezistenţa la apă a celor două terminale a fost testată şi de operatorul american T-Mobile la scurt timp după lansare, care a făcut un unboxing mai „neortodox”, direct într-o piscină. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult