Doi foşti angajaţi HTC anunţă Kazam, o marcă nouă de telefoane Android ieftine

Doi foşti angajaţi HTC anunţă Kazam, o marcă nouă de telefoane Android ieftine

HTC a anunţat ieri că îşi va orienta atenţia către piaţa de smartphone-uri accesibile începând cu anul viitor, însă până în clipa în care vom vedeam primele modele noi născute de această strategie, doi dintre foştii săi angajaţi cu funcţii de conducere au anunţat lansarea unei mărci de telefoane Android care vizează exact acelaşi sector.

Michael Coombes şi James Atkins, doi foşti membri ai echipei de conducere HTC, au anunţat lansarea companiei Kazam şi au prezentat primele telefoane mobile care vor purta acest nume. Modelele se vor adresa în general segmentului inferior al pieţei, Kazam încercând însă să ofere, cel puţin conform declaraţiilor celor doi, o calitate superioară şi servicii mai bune.

Produsele companiei vor oferi toate aspectele care constituie o atracţie în segmentul inferior de piaţă, adică suport Dual SIM, baterie detaşabilă sau slot Micro SD. La aceste caracteristici se adaugă un suport tehnic bună calitate, printre promisiunile făcute fiind de exemplu şi înlocuirea gratuită a ecranelor sparte în primul an de la achiziţie sau oferirea asistenţei în timp real după modelul Amazon Mayday, şi oferirea unei versiuni nemodificate de Android pe toate produsele

Portofoliul Kazam va include două game de produse. Gama inferioară Trooper va fi bazată pe o platformă hardware care include procesoare MediaTek dual-core care rulează la 1 sau 1,2 GHz, 512 MB RAM şi 4 GB de memorie internă şi va include cinci modele care încep de la diagonale de 3,5” şi se opresc la 5,5”. Gama Thunder va face saltul la procesoare MediaTek quad-core, ecrane IPS şi diagonale de 4,5” ş, în curqnd, şi 5”.

Compania nu a dezvăluit încă preţurile viitoarelor produse sau datele lor de lansare, afirmând însă că modelul Thunder 4.5 va fi primul lansat şi va sosi în curând pe pieţele din Europa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News