Galaxy S7 cu chipset MediaTek, apărut în arhiva cu rezultate Geekbench

Produs deja în variante cu chipset Qualcomm şi Samsung Exynos, Galaxy S7 ar putea primi şi o variantă motorizată de un chipset MediaTek, având nu mai puţin de 10 nuclee de procesare. Astfel, vom avea Galaxy S7 cu CPU quad-core (Snapdragon 820), CPU octa-core (Exynos 8890 Octa) sau CPU deca-core (MediaTek Helio X20 / Helio X25), în funcţie de regiunea de unde cumpărăm.

Apărut cu numele de cod SM-G930W8, noua variantă Galaxy S7 ar putea spulbera definitiv imaginea de brand low-cost „ieftin şi mai puţin puternic” asociată până acum producătorului MediaTek.

Produs în două variante diferenţiate prin frecvenţa maximă de funcţionare, Helio X20/X25 este promovat drept primul chipset deca-core veritabil disponibil pentru dispozitive mobile. Helio X20/X25 oferă un CPU alcătuit dintr-un modul dual-core bazat pe nuclee Cortex-A72 de înaltă performanţă, modul quad-core bazat pe nuclee Cortex-A53 şi încă un modul quad-core bazat tot pe nuclee Cortex-A53, dar cu frecvenţe de funcţionare mai mici şi mai econom în folosirea bateriei. Un nucleu Mali-T880 asigură capabilităţile de accelerare 3D.

Samsung Galaxy S7 (SM-G930W8) ar urma să fie livrat cu doar 3 GB memorie RAM în varianta motorizată de chipsetul Helio X20, numai varianta cu X25 primind întreaga cantitate de 4GB memorie RAM.

Citeşte şi review-ul Samsung Galaxy S7: definiţia flagship-ului cu Android în 2016

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat