Galaxy S7 cu chipset MediaTek, apărut în arhiva cu rezultate Geekbench

29.03.2016
Galaxy S7 cu chipset MediaTek, apărut în arhiva cu rezultate Geekbench

Produs deja în variante cu chipset Qualcomm şi Samsung Exynos, Galaxy S7 ar putea primi şi o variantă motorizată de un chipset MediaTek, având nu mai puţin de 10 nuclee de procesare. Astfel, vom avea Galaxy S7 cu CPU quad-core (Snapdragon 820), CPU octa-core (Exynos 8890 Octa) sau CPU deca-core (MediaTek Helio X20 / Helio X25), în funcţie de regiunea de unde cumpărăm.

Apărut cu numele de cod SM-G930W8, noua variantă Galaxy S7 ar putea spulbera definitiv imaginea de brand low-cost „ieftin şi mai puţin puternic” asociată până acum producătorului MediaTek.

Produs în două variante diferenţiate prin frecvenţa maximă de funcţionare, Helio X20/X25 este promovat drept primul chipset deca-core veritabil disponibil pentru dispozitive mobile. Helio X20/X25 oferă un CPU alcătuit dintr-un modul dual-core bazat pe nuclee Cortex-A72 de înaltă performanţă, modul quad-core bazat pe nuclee Cortex-A53 şi încă un modul quad-core bazat tot pe nuclee Cortex-A53, dar cu frecvenţe de funcţionare mai mici şi mai econom în folosirea bateriei. Un nucleu Mali-T880 asigură capabilităţile de accelerare 3D.

Samsung Galaxy S7 (SM-G930W8) ar urma să fie livrat cu doar 3 GB memorie RAM în varianta motorizată de chipsetul Helio X20, numai varianta cu X25 primind întreaga cantitate de 4GB memorie RAM.

Citeşte şi review-ul Samsung Galaxy S7: definiţia flagship-ului cu Android în 2016

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult