Galaxy S9 ar putea avea un preţ inspirat de iPhone X

23.02.2018
Galaxy S9 ar putea avea un preţ inspirat de iPhone X

Faptul că Apple a lansat un model iPhone cu preţ foarte ridicat şi a eşuat parţial în acest demers ar putea să nu descurajeze rivalul Samsung din încercarea unui „experiment” similar. Potrivit dezvăluirilor făcute de EVLeaks, o sursă reputabilă de informaţii despre produse Samsung încă nelansate, Galaxy S9 va stabili un record nedorit, din punct de vedere al preţului cerut.

Discutat mult timp la bursa zvonurilor, Galaxy S9 şi-a cedat deja mai toate secretele, cu excepţia celui mai important detaliu. Preţul de achiziţie ar putea face diferenţa între un produs cu adevărat competitiv şi unul cu eticheta unei alternative pentru iPhone X. Momentan, balanţa pare să încline spre a doua variantă, preţul lui Galaxy S9 fiind poziţionat în jurul sumei de 841 euro pentru modelul standard şi 997 euro pentru varianta S9 Plus. Desigur, neoficial.

Dacă informaţiile se confirmă, Galaxy S9 ar putea fi la acelaşi preţ, sau puţin mai scump decât iPhone X, punând cumpărătorii în faţa unei alegeri la fel de păguboasă din punct de vedere al costului.

iPhone X a stârnit controverse cu preţul său poziţionat la peste 1000 dolari (în Statele Unite), care îl plasează dincolo de posibilităţile cumpărătorilor de rând. Rezultatul îl ştim cu toţii. Apple a redus la jumătate volumul producţiei, după ce vânzările realizate s-au dovedit mult sub aşteptări.

Cert este că şi Samsung a clădit de-a lungul timpului o bază de cumpărători fideli, care ar putea fi dispuşi să plătească mai mult pentru a beneficia cel mai avansat smartphone Galaxy al momentului. Rămâne de văzut câţi dintre aceştia îşi vor confirma loialitatea, acceptând noile preţuri impuse de Samsung.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult