Google ar putea lansa Android 5.0 în această vară

17.02.2012
Google ar putea lansa Android 5.0 în această vară

Google nu s-a culcat pe lauri, ci lucrează de zor la următoarea versiune a sistemului de operare Android, 5.0. Asta în condiţiile în care Android 4.0 Ice Cream Sandwich de-abia are o cotă de 1% în comparaţie cu celelalte versiuni. Dacă 4.0 a fost creat pentru a fi sistemul universal, pentru tabletă sau telefon, indiferent de dimensiuni şi rezoluţie, 5.0 ar fi fost creat pentru a concura cu viitorul Windows 8 pe tablete.

Android 5.0 Jelly Bean - pentru tablete şi portabile

Pe numele său întreg Android 5.0 Jelly Bean, sistemul de operare va aduce mai multe facilităţi pentru tablete şi va putea fi folosit pe post de sistem de operare alternativ pentru portabile. Mai mult, se pare că Android 5.0 va face casă bună pe tablete cu viitorul Windows 8 şi trecerea de la un sistem de operare la altul se va face instantaneu.

Sunt voci care spun că Android 5.0 va reprezenta a doua tentativă a Google de-a intra pe piaţa portabilelor. Chromebook-urile, cu al lor Chrome OS nu au avut o priză atât de bună la public. În condiţiile în care Android este un sistem de operare „uşor”, atât pentru procesor cât şi pentru baterie, el ar putea fi folosit pe portabile pentru o conectare foarte rapidă la Internet sau pentru vizualizarea unor imaginii. Se presupune că Android 5.0 ar putea fi prezentat publicului cel târziu în luna iunie a acestui an. Windows 8 este aşteptat în Q3 2012.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News