Honor 8X se lansează în mod oficial şi în România

03.10.2018
Honor 8X se lansează în mod oficial şi în România

Honor 8X, modelul mid-range premium al brandului secundar de smartphone-uri de la Huawei, ajunge în Europa şi va fi lansat la jumătatea lunii octombrie şi în România. Telefonul oferă un design premium, realizat din materiale de calitate, comparabile cu cele de pe modele mai scumpe din oferta companiei, integrând şi hardware superior faţă de cel pe care îl găsim de obicei pe smartphone-urile din gama „Lite”.

Modelul Honor 8X vine echipat cu un display generos cu diagonală de 6,5” şi rezoluţie Full HD+(2.340 x 1.080 pixeli), decupat în partea de sus pentru a găzdui camera foto frontală şi difuzorul pentru apeluri. La baza acestui telefon stă chipset-ul mid-range Kirin 710, semnificativ mai puternic decât modelele Kirin din seria 600, un octa-core la 2,2 GHz cu GPU Mali-G51. Telefonul se livrează în trei versiuni de configurare, 4 + 64 GB, 6 + 64 GB şi 6 + 128 GB şi este echipat cu sistem dual-camera pe partea din spate.

Camerele nu sunt la fel de performante precum cele de pe modelele Huawei de top, însă ar putea oferi performanţă decentă pentru categoria sa de preţ. Vorbim despre un senzor principal de 20 megapixeli, fără stabilizare optică, dar cu diafragmă f/1.8 şi un senzor secundar de 2 megapixeli pentru efectul „bokeh” în modul portret. Pe partea din faţă, avem un senzor de 16 megapixeli f/2.0.

Nu avem încă o dată concretă de lansare şi nici un preţ oficial pentru România, însă vom putea găsi telefonul în următoarele două săptămâni în oferta magazinelor de specialitate, undeva în jurul a 250 de euro (aproximativ 1.150 lei).

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult