Honor 9 a fost lansat oficial şi în Europa. Vine cu hardware de Huawei P10 la un preţ mai mic

27.06.2017
Honor 9 a fost lansat oficial şi în Europa. Vine cu hardware de Huawei P10 la un preţ mai mic

Brandul Honor a evoluat foarte mult în ultimii câţiva ani, evoluând de la un simplu brand de buget de la Huawei la o alternativă performantă la modelele flagship de pe piaţă. Astăzi, Huawei a anunţat lansarea noului Honor 9, flagship-ul acestui brand, care vine cu hardware similar cu modelul P10, lansat în primăvara acestui an, însă la un preţ mult mai accesibil.

Diferenţa evidentă încă de la început între cele două dispozitive este faptul că Honor 9 vine cu o construcţie din sticlă curbată pe ambele părţi, în timp ce P10 beneficiază de un spate metalic foarte plăcut atingerii. Astfel, Honor 9 pare să fie o evoluţie a designului lui Honor 8 de anul trecut, care probabil că va fi la fel de alunecos, întrucât camerele sale foto nu sunt ieşite în relief, deci nu există niciun element care să asigure aderenţă pe o suprafaţă plană.

În termeni de specificaţii hardware avem de a face cu ceea ce aşteptam de la acest model. Acelaşi chipset de top de la Huawei, modelul Kirin 960, un octa-core performant, care este alăturat după caz unor module de 4 sau 6 GB memorie RAM, 64 GB sau 128 GB spaţiu de stocare şi este alimentat de un acumulator de 3.200 mAh. Display-ul de 5,15” pare să fie identic cu cel de pe Huawei P10, fiind bazat pe tehnologia Neo IPS cu rezoluţie Full HD. Desigur, sistemul dual-camera este prezent şi pe Honor 9 (12 + 20 megapixeli f/2.2), însă tehnologia Leica este complet absentă. Senzorul de amprentă a fost mutat sub display, probabil beneficiind de aceleaşi funcţii pe care le-am întâlnit la P10 în luna martie.

Telefonul se lansează la începutul lunii iulie în Europa, la un preţ de 449 euro pentru configuraţia cu 4 GB memorie RAM, în timp ce Franţa şi Italia vor primi o ediţie îmbunătăţită, cu 6 GB memorie RAM (nu este clar dacă preţul va fi mai mare pentru această configuraţie). 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult