Honor 9 Lite listat pe site-ul TENAA. Vine cu ecran 18:9 şi un design „familiar” pe spate [FOTO]

14.12.2017
Honor 9 Lite listat pe site-ul TENAA. Vine cu ecran 18:9 şi un design „familiar” pe spate [FOTO]

Huawei devine uşor dar sigur producătorul cu cele mai multe smartphone-uri din ofertă care beneficiază de display pe format 18:9. După lansările modelelor din gama Mate 10 şi altor câteva dispozitive mid-range Honor şi Nova, compania chineză pregăteşte un nou smartphone cu ecran înalt şi margini subţiri în jurul său. Acesta din urmă se numeşte Honor 9 Lite şi a fost listat pe site-ul TENAA, comisia de aprobare a dispozitivelor electronice.

Spre diferenţă de alte listări TENAA, aceasta vine la pachet cu detalii aproape complete despre telefon. Nu numai că putem vedea designul exterior al acestuia, cu ecran mare, ramă subţire şi un spate simplu, pe care găsim doar senzorul de amprentă şi sistemul dual-camera, însă avem la îndemână şi lista completă de componente hardware.

Cei care au urmărit lansările mid-range de la Huawei în ultimele câteva luni ştiu deja la ce să se aştepte. Avem de a face cu un smartphone cu display de 5,65” pe format 18:9 cu rezoluţie Full HD+ (2.160 x 1.080 pixeli), un chipset proprietar Kirin 659 octa-core, configuraţii cu 3 GB RAM şi 32 GB stocare sau 4 GB RAM şi 64 GB stocare, alături de un sistem dual-camera mai puţin obişnuit. Senzorul principal oferă rezoluţie de 13 megapixeli, în timp ce senzorul secundar beneficiază de o rezoluţie de numai 2 megapixeli, acesta fiind folosit cel mai probabil pentru realizarea efectului „bokeh” în modul portret.

Spre diferenţă de modelul Honor 9 „original”, Honor 9 Lite pare să se inspire puţin din design-ul noului iPhone 8 Plus, cu o cameră foto uşor ieşită în relief peste suprafaţa de sticlă de pe spatele dispozitivului. Lansarea oficială a acestui model este aşteptată pe data de 21 decembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult