HTC U11 va primi noi funcţii Edge Sense într-un update software

26.06.2017

Noul HTC U11 vine cu o capabilitate unică momentan pe piaţă: posibilitatea de a controla anumite aspecte ale interfeţei folosind strângerea în mână a dispozitivului. Compania taiwaneză numeşte această funcţionalitate Edge Sense, însă momentan doar câteva aplicaţii beneficiază de astfel de gesturi. Se pare însă că un update iminent va adăuga noi funcţii controlate prin strângere în cele mai importante aplicaţii pre-instalate.

La lansare, Edge Sense poate fi programat în cadrul sistemului de operare pentru a deschide o aplicaţie favorită la o strângere scurtă şi/sau la o strângere mai lungă. Printre capabilităţile implicite amintim lansarea camerei şi realizare de fotografii în cadrul acesteia, lansarea unei aplicaţii la alegere, aprinderea lanterneti, pornirea funcţiei de înregistrare audio, sau pornirea şi oprirea WiFi. Un nou update care urmează să se lanseze promite însă mai multe astfel de scurtături, care vor oferi o experienţă mai plăcută de utilizare.

HTC prezintă noile funcţii pentru U11 într-un clip video, majoritatea fiind legate de aplicaţiile Google Maps, Google Photos, Calendar şi Phone. În Maps, o strângere scurtă fa realiza un gest de zoom pe hartă, în Google Photos avem parte de o acţiune similară, cu menţiunea că a doua strângere face zoom out, în calendar poţi trece de la afişarea zilelor pe lungă la afişarea pe săptămână şi invers, în timp ce pentru apeluri telefonice poţi răspunde sau închide apeluri fără apăsarea butoanelor virtuale de pe ecran.

În niciun caz nu vorbim despre lucruri revoluţionare, însă utilizatorii de HTC U11 cu siguranţă vor aprecia noile funcţii. De altfel, în afară de Edge Sense, noul U11 nu are foarte multe lucruri în plus faţă de concurenţă sau faţă de modelul precedent U Ultra. Astfel, cei care aleg noul flagship HTC au acum motive în plus pentru a-şi justifica alegerea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult