Huawei lansează flagship-ul Mate 9 în România

24.01.2017
Huawei lansează flagship-ul Mate 9 în România

Huawei a anunţat lansarea în România a celui mai recent model de smartphone high-end din portofoliul companiei, modelul Mate 9. Acesta a debutat în urmă cu două luni la nivel global, ajungând destul de repede şi pe piaţa din România. Spre diferenţă de alte regiuni, în magazinele autohtone vom găsi doar varianta standard Mate 9, fără versiunile Mate 9 Pro sau Porsche Design cu ecran curbat şi hardware mai puternic.

Huawei laudă în special chipset-ul proprietar Kirin 960 al noului Mate 9, susţinând că este cel mai performant din lume. În timp ce vorbim despre un chipset care poate concura cu cele mai puternice modele ale concurenţei, acesta le depăşeşte pe toate doar în testul de performanţă Geekbench, unde scoate cel mai bun punctaj în testul multi-core. Cu siguranţă însă, Mate 9 este un model foarte performant, în special dacă luăm în considerare faptul că modelele mai vechi Huawei, echipate cu chipset-uri mai puţin performante nu îngreunau deloc experienţa de utilizare.

Alături de Kirin 960, Mate 9 vine echipat şi cu 4 GB memorie RAM, un display de 5,9” cu rezoluţie Full HD, sistem dual-camera pe partea din spate cu un senzor de 20 megapixeli şi unul de 12 megapixeli, echipate cu optică Leica şi tehnologia HybridZoom, cât şi acces la tehnologia SuperCharge, care asigură o zi întreagă de utilizare după doar 20 de minute de încărcare. Modelul de bază vine cu 64 GB spaţiu de stocare intern, cât şi un locaş pentru carduri de memorie microSD de până la 256 GB. Acumulatorul este de dimensiuni generoase, oferind capacitate de 4.000 mAh.

Huawei Mate 9 este disponibil în oferta magazinelor online, la un preţ recomandat de 2999 lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult