Huawei Mate 30 Lite ar putea fi telefonul „best-buy” al sfârşitului de an 2019

22.07.2019
Huawei Mate 30 Lite ar putea fi telefonul „best-buy” al sfârşitului de an 2019

Imagini şi specificaţiile hardware ale modelului Huawei Mate 30 Lite au ajuns pe internet. Acestea provin de pe reţeaua de socializare Weibo din China şi prezintă un design familiar pentru fanii companiei, păstrând aspectul general al seriei Mate 20 de anul trecut. Alte elemente au fost însă modificate, iar numele sub care va fi vândut în China va fi Nova 5i Pro, adoptând numele Mate 30 Lite abia când va debuta în această toamnă alături de modelele Mate 30 şi Mate 30 Pro.

Huawei Mate 30 Lite va integra un display de 6,26” perforat, fără margini curbate. Cel mai probabil, acest panou este de tip LCD cu rezoluţie Full HD+, asemeni celorlalte modele cu ecran perforat din ultima perioadă de la Huawei şi Honor. Pe partea din spate poate fi observat un sistem cu patru camere foto şi un senzor de amprentă. Se pare că tehnologia de integrare a senzorului de amprentă în ecran nu este încă gata în variantele de buget.

Camera foto principală va folosi deja celebrul senzor Sony de 48 megapixeli, care va fi alăturat unor senzori de 8, 2 şi încă unul de 2 megapixeli, Având în vedere dispozitivele din trecut de la Huawei, cel mai probabil că una dintre camere va fi cu zoom, una va fi pentru adâncime, iar cea de-a patra ar putea fi pentru fotografii de tip macro.

La interior, Huawei Mate 30 Lite va folosi cel mai recent chipset Kirin pentru segmentul mid-range premium, varianta Kirin 810 şi va beneficia de configuraţii cu 6 sau 8 GB memorie RAM, 128 sau 256 spaţiu de stocare intern şi un acumulator „generos” de 3.900 mAh.

Lansare acestu model sub numele Huawei Nova 5i Pro în China este programată pentru luna august, în timp ce lansarea în ţările europene ar putea întârzia până la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie. De obicei modelele „Lite” din seria Mate apar în magazine cu câteva săptămâni înaintea modelelor high-end.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult