iPhone 7 nu poate fi conectat la noul Macbook Pro… fără un cablu nou

28.10.2016
iPhone 7 nu poate fi conectat la noul Macbook Pro... fără un cablu nou

Apple se laudă cu ecosistemul său de dispozitive care funcţionează între ele fără bătăi de cap, însă decizia de a trece exclusiv la mufe USB Type-C pe noile modele Macbook Pro îi va supăra cu siguranţă pe utilizatorii de dispozitive mobile. Întrucât iPhone-urile au fost livrate dintotdeauna cu cabluri USB Type-A la un capăt şi cu conector proprietar la celălalt, este imposibil să conectezi un astfel de dispozitiv la noul Macbook Pro fără a apela la un adaptor sau la un cablu nou.

iPhone-urile au devenit dispozitive din ce în ce mai independente de-a lungul timpului, putând acum fi pornite, configurate şi activate fără a fi conectate la PC-uri. Desigur, un număr destul de mare de utilizatori încă doreşte să conecteze telefonul la PC fie pentru încărcare, fie pentru transfer de date sau de conţinut multimedia. Acest lucru nu va fi posibil însă pe noile Macbook Pro-uri folosind cablurile incluse în pachet, fiind necesară cumpărarea de accesorii noi.

Apple vinde deja cabluri Lightning-to-USB Type-C pentru conectarea unui iPhone sau iPad la un computer echipat cu această mufă, dar are în ofertă şi alte adaptoare pentru a folosi cablurile clasice. Acestea sunt disponibile în ofertă încă de la lansarea modelului Macbook cu display de 12”, acesta fiind echipat cu un singur port USB Type-C.

Sperăm însă că următoarele generaţii de iPhone, iPad şi Apple Watch care se vor lansa vor fi livrate cu un cablu USB Type-C în pachet, pentru a putea fi conectate la noile computerele ale companiei. Având în vedere că Type-C a fost adoptat ca standard universal pentru noile laptop-uri, probabil că şi celelalte computere din seriile iMac, Mac Mini şi Mac Pro vor face tranziţia la noile mufe foarte curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult