iPhone SE2 ar putea fi lansat în curând, cu un design familiar şi hardware mai puternic

23.11.2017
iPhone SE2 ar putea fi lansat în curând, cu un design familiar şi hardware mai puternic

Apple produce unele dintre cele mai scumpe smartphone-uri de pe piaţă, însă mulţi adepţi ai sistemului de operare iOS optează pentru modelul de intrare în gamă, iPhone SE, care din păcate nu primeşte actualizări hardware foarte dese. Este posibil însă ca în 2018 să vedem un nou model de iPhone cu ecran mic, cu hardware adus la zi, însă informaţiile disponibile în acest moment sugerează că designul nu va fi foarte mult schimbat.

Noul iPhone SE2 ar putea fi lansat în prima parte a anului 2018, la doi ani distanţă de lansarea modelului original. În ciuda faptului că am primit între timp trei noi generaţii de iPhone-uri high-end sub forma iPhone 7, 8 şi X, Apple a decis să păstreze iPhone SE neschimbat până în prezent. Acesta era oricum bazat pe designul modelului iPhone 5S, lansat în 2013, care la rândul său beneficia de un design similar cu cel al lui iPhone 5 din 2012.

Se pare că designul „clasic” cu ecran de 4” şi construcţie metalică cu laterale drepte va fi păstrat şi pe iPhone SE2, în ciuda faptului că anul viitor se împlinesc 6 ani de la debutul primului model care beneficia de acest design. Zvonurile spun că la interior iPhone SE nu va împrumuta componente de la noile iPhone 8 şi X, ci va fi bazat pe platforma A10 Fusion, de pe iPhone 7, cu o cameră foto de 12 megapixeli din aceeaşi generaţie. Cel mai probabil, deciziile referitoare le design şi componente sunt realizate din nevoia de a păstra costurile scăzute, iPhone SE fiind cel mai ieftin model din gama Apple.

Producţia iPhone SE2 ar urma să fie realizată tot în fabricile Wistron din India, unde este produs în acest moment şi modelul original iPhone SE. Având în vedere că va păstra acest design, probabil că nu ne putem aştepta la stabilizare optică pentru camera foto şi nici la funcţii noi precum Face ID.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult