Lenovo Phab 2 Pro, primul smartphone din lume care încorporează tehnologia Google Tango, a fost anunţat oficial

Demonstrată la expoziţia Tech World de anul acesta, tehnologia Google Tango permite folosirea smartphone-ului pentru a vizualiza obiecte tridimensionale ce apar suprapuse în imaginea reală filmată de camera foto a telefonului mobil.

Încadrat la categoria phablet, Lenovo Phab 2 Pro pune la dispoziţie un ecran QHD de 6.4”  şi dotări de nivel premium. Telefonul motorizat de un chipset Snapdragon 652 dispune de 4GB memorie RAM, două camere foto – un principală cu rezoluţie 16MP şi alta oferind lentile cu unghi larg pentru poze de aproape. Nu doar un artificiu software, tehnologia Google Tango foloseşte un senzor infraroşu pentru măsurarea distanţei, respectiv senzori adiţionali pentru măsurarea precisă a orientării.

Folosind cele câteva aplicaţii demonstrative puse la dispoziţie de Google, funcţia Tango ar trebui să ajute în unele situaţii practice, spre exemplu simulând obiecte de mobilier virtual în camerele apartamentului proaspăt achiziţionat, sau animaţii 3D care se suprapun cu peisajul real din încăpere.

Cei care doresc să experimenteze capabilităţile noului smartphone mai au de aşteptat până în luna septembrie, Lenovo Phab 2 Pro urmând să ajungă pe rafturile magazinelor cu un preţ retail de 499 dolari.

Vezi şi Lenovo Vibe C: un smartphone de backup ideal cu preţ accesibil

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult