LG a anunţat G Pro Lite, varianta mult mai puţin puternică a lui Optimus G Pro

11.10.2013
LG a anunţat G Pro Lite, varianta mult mai puţin puternică a lui Optimus G Pro

Telefonul LG Optimus G a ajuns cu întârziere în România, iar versiunea sa mai mare Optimus G Pro nu a mai ajuns deloc pe meleagurile noastre, chiar dacă iniţial a fost anunţat. Cei care au dorit modelul cu ecran de 5,5” ar putea arunca o privire asupra nou anunţatului G Pro Lite, însă nu ar trebui să aveţi aşteptări prea mari de la el.

În locul maniei Mini care a prins în rândul unor producători precum Samsung sau HTC, LG a decis să păstreze diagonala de 5,5” a modelului G Pro, dar să reducă vizibil specificaţiile pentru a obţine o variantă Lite mai ieftină. Chiar dacă păstrează dimensiunea ecranului şi panoul IPS al versiunii originale, noul G Pro Lite oferă o dezamăgitoare rezoluţie de numai 960 x 540 pixeli, iar restul componentelor au trecut şi ele printr-o dietă.

Platforma hardware aleasă este un cip MediaTek MT6577, un produs mai vechi al taiwanezilor care oferă un procesor dual-core ARM Cortex-A9 tactat la 1 GHz şi un procesor grafic modest PowerVR SGX531. Această soluţie hardware este secondată de 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă şi un slot MicroSD, fiind astfel departe de platforma puternică a modelului G Pro.

Specificaţiile includ o cameră foto de 8 MP, cameră frontală de 1,3 MP, conectivitate 3G şi o baterie detaşabilă cu o capacitate de 3140 mAh. Noul telefon oferă în schimb şi un stylus, beneficiind bineînţeles şi de suportul software-ului pe care LG l-a implementat şi pe modelele Vu. LG G Pro Lite are dimensiuni de 150.2 x 76.9 x 9.4mm şi o greutate de 161 de grame.

Terminalul va fi disponibil atât în versiune standard cât şi Dual SIM, cea din urmă oferind un buton dedicat pentru comutarea între acestea. LG a afirmat că G Pro Lite va beneficia de o lansare globală, dar nu a anunţat momentan decât lansarea lui în cursul aceste luni în America Latină, Rusia, Orientul Mijlociu, India şi China fără a dezvălui şi preţul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News