LG a anunţat telefonul GX, un urmaş al modelului Optimus G Pro

LG a anunţat telefonul GX, un urmaş al modelului Optimus G Pro

Compania LG a anunţat astăzi lansarea unui nou telefon mobil Android, acesta fiind, judecând după specificaţii, un urmaş al modelului Optimus G Pro. Acesta oferă un ecran Full HD cu diagonala de 5,5” şi, spre deosebire de actualul vârf de gamă G2, oferă un set de butoane hardware.

La fel ca modelul Optimus G Pro, noul telefon LG GX ofera un ecran IPS cu o diagonală de 5,5” şi rezoluţie Full HD. Platforma hardware anunţată oficial constă dintr-un procesor Snapdragon 600, un aspect dezamăgitor ţinând cont că Optimus G Pro a oferit acelaşi lucru. În acelaşi timp, LG afirmă însă că acesta funcţionează la o frecvenţă de 2,26 GHz, ceea ce ne face să credem că este vorba de fapt de un mult mai impresionant model Snapdragon 800, deoarece nici un model din gama Snapdragon 600 nu atinge frecvenţe atât de ridicate.

Noul LG GX oferă 2 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă şi o baterie cu o capacitate de 3140 mAh. Carcasa, cu dimensiuni de 150.6 x 76.1 x 9.2 mm si o greutate de 167 de grame, mai ascunde o cameră foto cu senzor de 13 MP, conectivitate Bluetooth 4.0 şi suport de voce VoLTE.

La fel ca modelul anterior Optimus G Pro, noul GX oferă un set de butoane hardware, dar preia şi noutăţile software remarcate la modelul G2, cum ar fi deblocarea telefonului cu o atingere dublă pe ecran sau senzorul infraroşu şi telecomanda software Q Remote.

În acest moment, noul GX este disponibil doar pe teritoriul Coreei de Sud în reţeaua operatorului LG U+, controlat de către LG Corp. În acest moment, nu există încă detalii despre posibila disponibilitate internaţională a acestui model, însă, ţinând cont de precedente, nu este exclus ca acesta să ajungă mai devreme sau mai târziu şi pe alte pieţe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News