Marshall London: un smartphone pentru pasionaţii de muzică

09.09.2015

Am avut ocazia pentru prima dată să vedem la IFA 2015 smartphone-ul produs de Marshall, celebra companie britanică de echipamente audio. Cum era de aşteptat, telefonul London este dedicat pasionaţilor de muzică şi nu încearcă să îşi depăşească condiţia. Acesta vine cu specificaţii modeste, însă cu funcţii avansate pentru cei care apreciază muzica şi îşi doresc un telefon construit în jurul acestora.

Marshall London integrează un display de 4,7” cu rezoluţie HD, 2 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare şi vine cu Android 5.0.2 pre-instalat. Chipset-ul cu procesor quad-core Snapdragon 410 nu va câştiga niciun premiu de excelenţă la capitolul performanţă brută, însă va fi de ajuns pentru a reda muzică şi pentru navigare pe internet şi reţele de socializare.

Ce scoate în evidenţă acest smartphone este în primul rând designul, inspirat de celebrele amplificatoare pentru chitară produse de Marshall, cât şi câteva butoane mai speciale. În afară de Power, există o rotiţă pentru volum, cât şi un buton special numit „M-button”. Rotiţa oferă control fin al intensităţii sunetului, asemeni controalelor analogice de pe casetofoanele vechi, în timp ce M-Button deschide hub-ul principal pentru redarea de muzică. Prin intermediul player-ului integrat poţi reda atât muzica stocată pe telefon, cât şi cea din cloud, folosind servicii precum Soundcloud şi Mixcloud.

Noul smartphone London pare să fie şi rezistent la şocuri, întrucât carcasa este realizată dintr-un material cauciucat, însă nu este o funcţie pe care compania o scoate la înaintare. În cele din urmă, avem una dintre cele mai ciudate funcţii ale telefonului Marshall: două jack-uri audio stereo, cu volume separate. Acestea pot reda sunetul către două surse, sau pot fi folosite pentru a folosi telefonul pe post de sursă pentru a pune muzică la petreceri de la pupitrul de DJ.

Lansarea lui Marshall London va avea loc pe 29 septembrie, iar preţul la care va intra pe piaţă este de 549 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult