Meizu MX5, un smartphone cu dotări de top la preţ accesibil

29.06.2015
Meizu MX5, un smartphone cu dotări de top la preţ accesibil

Meizu, un producător foarte activ în piaţa chineză, este pe cale să lanseze un smartphone cu dotări similare top-urilor de gamă Apple sau Samsung, disponibile însă la un preţ mai mic.

Programat pentru lansare oficială în data de 30 iunie, noul telefon Meizu MX5 are foarte puţine secrete rămase de descoperit, lista cu principalele specificaţii şi pozele de prezentare fiind deja ajunse pe internet. Astfel, descoperim un handset cu design foarte asemănător predecesorului MX4, care înlocuieşte tasta Home de formă circulară cu una ovală. Aceasta integrează acum cititor de amprente, util ca mijloc de autentificare în aplicaţii, deblocarea ecranului şi chiar autorizarea plăţilor electronice.

Meizu MX5, un smartphone cu dotări de top la preţ accesibil

În ce priveşte lista cu specificaţii, Meizu MX5 se încadrează undeva la jumătatea distanţei între categoria telefoanelor high-end şi cea mid-range. Pe de o parte, ecranul Full HD cu diagonală 5.5˝ este mai puţin impresionant decât cel QHD de 5.1˝ folosit de Samsung pentru seria Galaxy S6, însă perechea de camere foto cu rezoluţie 5MP şi 20.7MP ar putea fi interesantă.

MX5 este motorizat de chipsetul MediaTek MT6795T Helio X10, conţinând CPU octa-core (nuclee Cortex-A53) şi GPU PowerVR G6200, puse în slujba sistemului de operare Android 5.0.2. Configuraţia este completată cu 3GB memorie RAM, modem 4G Cat. 4 (150Mbps), acumulator de 3150mAh şi 16GB memorie internă. Dată fiind cantitatea redusă de memorie instalată, prezenţa unui slot microSD este aproape asigurată.

Meizu MX5

Mai multe detalii, cum ar fi preţul la vânzare şi eventuale planuri pentru livrare către pieţele de desfacere internaţionale, vom afla cu siguranţă după lansarea oficială din 30 iunie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult