MWC 2017: Xperia XZ Premium este noul smartphone vârf de gamă de la Sony – Gorilla Glass 5, ecran 4K şi modem LTE Gigabit

Sony a lansat, la MWC 2017, noul său smartphone vârf de gamă, Xperia XZ Premium. Acesta este urmaşul Xperia XZ, pe care l-am testat anul trecut.

 

Noul terminal dispune de cameră capabilă să filmeze în super slow motion, ecran 4K HDR şi tehnologie LTE Gigabit, care permite viteze de descărcare de până la 1 Gbps. Modemul, modelul LTE X16, este inclus de chipset-ul Snapdragon 835 cu care vine echipat smartphone-ul. Acesta este ajutat de o memorie RAM de 4 GB şi de grafică Andreno 540. Capacitatea de stocare internă standard este de 64 GB, care poate fi extinsă prin intermediul slotului pentru card de memorie cu capacitate maximă de 256 GB.

La fel ca şi alte modele premium din portofoliul Sony, Xperia XZ Premium este rezistent la apă şi praf, având rating IP68.

 

Ecranul de 5,5 inchi are rezoluţie de 2.160 x 3.840 pixeli şi densitate de 801 ppi, fiind protejat cu Gorilla Glass 5. Rămâne de văzut ce autonomie va oferi Xperia XZ cu un astfel de ecran, în condiţiile în care include o baterie de 3.230 mAh.

 

Camera principală de pe smartphone are un senzor de 19 MP, iar cea frontală unul de 13 MP.

 

Foto: Go4it

 

 

Compania a inclus în camera principală un senzor Exmor RS, o tehnologie de obicei prezentă doar în camerele compacte premium. Utilizatorii vor putea face înregistrări video la 960 de cadre pe secundă şi apoi reda filmarea în super slow motion. Camera include şi funcţia Predictive Capture, care stochează automat imagini în memoria temporară a dispozitivului, atunci când detectează mişcare, chiar înainte ca utilizatorul să apese pe buton, astfel încât să regăsească un moment pe care poate l-a ratat cu privirea.

 

Xperia XZ Premium va fi disponibil la nivel global la sfâşitul primăverii anului 2017, dar preţul recomandat nu a fost anunţat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult