Nokia a dezvăluit primul telefon flexibil REAL!

Nokia a dezvăluit primul telefon flexibil REAL!

Telefoanele Windows Phone Mango anunţate de finlandezi la Nokia World sunt banale pe lângă prototipul de telefon flexibil dezvăluit în cadrul aceluiaşi grandios eveniment! Denumit generic „Nokia kinetic device„, ineditul dispozitiv este gândit spre a fi utilizat şi prin flexarea lui şi a ecranului curbat, nu doar prin touch-control.

Acest mod de utilizare este gândit în special pentru parcurgerea playlist-urilor şi galeriilor foto, în condiţiile în care controlul tactil este îngreunat de condiţiile meteo nefavorabile spre exemplu.

Dacă Apple a uimit cu iPhone în 2007, Nokia ar putea revoluţiona piaţa de dispozitive mobile transformând acest prototip în produs de serie.

Nokia telefon flexibil

Nu este exclus însă ca telefonul flexibil să fie prezentat doar pentru a stârni discuţii printre entuziaştii care aşteaptă ca Nokia să-şi revină într-un mod impresionant.

Noile telefoanele cu Windows din seria Lumia (Nokia 800 şi Nokia 710), deşi atractive prin design şi cu dotări excelente, au o misiune aproape imposibilă de a se impune pe o piaţă dominată de iOS şi Android. Poate că un astfel de dispozitiv e soluţia.

Nokia telefon flexibil

Până una alta, oficialii Nokia au dat de înţeles că va mai trece mult timp până când vor lansa un telefon flexibil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News