Nokia P1 ar putea fi noul flagship de la HMD Global, cu Snapdragon 835 şi lentile Carl Zeiss

19.01.2017
Nokia P1 ar putea fi noul flagship de la HMD Global, cu Snapdragon 835 şi lentile Carl Zeiss

Cele mai noi zvonuri despre smartphone-ul high-end pe care HMD Global îl va prezenta în cadrul Mobile World Congress sugerează că designul telefonului nu va fi unul foarte original. Aparent modelul „Nokia P1” cum este menţionat în noile rapoarte neoficiale va folosi de şasiul lui Sharp Aquos Xx3, un alt smartphone produs de Foxconn pentru piaţa din Japonia. Cu toate că la exterior cele două dispozitive ar putea fi similare, hardware-ul noului Nokia va fi cu mult îmbunătăţit.

Conform noilor informaţii, Nokia P1 va fi un model flagship care va concura cu cele mai noi dispozitive de pe piaţă în termeni de performanţă. Vorbim despre un chipset Snapdragon 835, cel mai puternic model de la Qualcomm, 6 GB memorie RAM şi 128 sau 256 GB spaţiu de stocare. Păstrând tradiţia terminalelor Nokia, HMD Global plănuieşte să integreze o cameră foto principală de calitate, cu senzor de 22,6 megapixeli şi lentile Carl Zeiss.

Spre diferenţă de alte smartphone-uri din categoria flagship, Nokia P1 ar putea fi livrat cu display de 5,3” cu rezoluţie Full HD sau QHD, însă construcţia ar putea fi rezistentă la apă şi praf. Alte caracteristici interesante dezvăluite de acest raport ar fi integrarea unui senzor de amprentă pe partea din dreapta a telefonului, acumulatorul de 3.500 mAh şi faptul că va fi livrat cu Android 7.0 din fabrică.

Preţul este estimat însă undeva pe la 800 de dolari pentru varianta cu 128 GB stocare şi 950 de dolari pentru cea cu 256 GB. În ciuda faptului că telefonul este aşteptat pentru dezvăluire la MWC 2017, nu este clar când va ajunge pe piaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult