Nokia X6, telefonul cu „breton” de la HMD Global, va fi lansat şi în afara Chinei

19.06.2018
Nokia X6, telefonul cu „breton” de la HMD Global, va fi lansat şi în afara Chinei

La scurt timp după ce a lansat noile sale modele din gama Nokia 2018, HMD Global a adus pe piaţa din China Nokia X6, un model cu un design foarte modern, cu ecran decupat. La momentul respectiv, compania a declarat că nu are în plan lansarea acestui model în alte regiuni, însă listări pe site-ul oficial Bluetooth.com sugerează că există în dezvoltare un model numit Nokia X6 „Global”, cât şi un nou model mid-range Nokia 5.1 Plus.

Nokia X6 este primul smartphone de la HMD Global cu un ecran pe format 19:9 şi cu decupaj în partea de sus, care se aseamănă cu restul de smartphone-uri lansate în ultimele câteva luni. Acesta vine cu un ecran cu diagonală de 5,8” şi rezoluţie Full HD+, procesor octa-core Snapdragon 636 de la Qualcomm, configuraţii cu 4 sau 6 GB memorie RAM şi 64 GB stocare internă, oferind un balans atractiv între performanţă şi preţ.

Pe de altă parte, Nokia 5.1 Plus ar avea şanse să devină un adevărat best-buy, dacă va veni la un preţ „corect”. Modelul original, Nokia 5.1, vine echipat cu ecran de 5,5” cu rezoluţie Full HD+ pe format 18:9, 2 sau 3 GB RAM şi 16 sau 32 GB spaţiu de stocare. Fiind vorba despre un smartphone din gama „Plus”, noul model ar trebui să ofere un ecran mai mare, probabil mai mult RAM şi un acumulator mai mare decât cel de 2.970 mAh integrat în Nokia 5.1. Întrucât Nokia 5.1 este unul dintre modelele mai ieftine de la HMD Global, un 5.1 Plus nu ar trebui să fie mult mai scump decât aceta.

Listările pentru Nokia X6 sugerează că primele regiuni din afara Chinei care vor primi acest model vor fi Rusia şi Taiwan, însă cu siguranţă acestea nu vor fi ultimele pieţe în care vom vedea telefonul. Juho Sarvikas, CEO-ul HMD Global, a publicat de curând un poll pe contul său de Twitter pentru a testa interesul clienţilor din toată lumea pentru acest model. Rezultatul a fost foarte pozitiv pentru lansarea telefonului în afara Chinei, deci probabil că acest feedback a influenţat această decizie.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult