One M9(s): specificaţii de medie într-o construcţie premium

18.11.2015
One M9(s): specificaţii de medie într-o construcţie premium

HTC nu renunţă încă la modelul One M9. Înainte să aducă pe piaţă un flagship care să îl înlocuiască, compania doreşte să mai vândă o versiune a acestui smartphone celor care au fost ţinuţi departe de anumite aspecte hardware. Astfel a luat fiinţă HTC One M9(s), care vine cu specificaţii uşor schimbate, dispune de construcţie folosind materiale mai calitative şi intră în oferta magazinelor la un preţ mai mic.

One M9(s) reprezintă un mic downgrade faţă de modelul M9 obişnuit sau M9+. Acesta vine echipat cu un display de 5” şi rezoluţie Full HD, un chipset Helio X10 octa-core de la MediaTek (frecvenţă de 2,2 GHz), 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare intern. Camera foto este de asemenea mai modestă, folosind un senszor retroiluminat de 13 megapixeli, însă aceasta dispune de protecţie folosind safir şi nu sticlă obişnuită. Camera frontală UltraPixel de 4 megapixeli dispune şi de un blitz dual-LED.

În termeni de design, telefonul este similar cu modelul iniţial, fiind realizat tot din aluminiu dublu-anodizat (cu două nuanţe de culoare). HTC speră să atragă clienţii care nu au cumpărat varianta iniţială de One M9 pentru că folosea chipset-ul Snapdragon 810, faimos pentru problemele legate de supraîncălzire. La preţul de aproximativ 400 dolari americani la care va intra pe piaţă în Taiwan, HTC One M9(s) este un concurent interesant pentru alte modele din gama mid-range premium. Având în vedere că şi alte modele HTC au ajuns în Europa şi Statele Unite după lansarea lor în Asia, există posibilitatea să vedem acest model şi în magazinele din România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult