OnePlus 6 listat pe Amazon Germania înainte de lansare

14.05.2018
OnePlus 6 listat pe Amazon Germania înainte de lansare

Mai sunt două zile până la dezvăluirea oficială a lui OnePlus 6, însă deja Amazon Germania a publicat o listare oficială a telefonului, dezvăluind astfel cam tot ceea ce nu ştiam cu certitudine despre el. Cele mai importante sunt însă imaginile cu produsul, care confirmă majoritatea zvonurilor despre formă şi materiale. Totodată, lista de componente hardware este acum cunoscută în totalitate, însă aceasta nu era tocmai o surpriză, întrucât chiar şi OnePlus a mai vorbit despre capabilităţile telefonului în trecut.

Înainte să scoată listările, Amazon a avut OnePlus 6 în ofertă atât într-o variantă numită „Mirror Black” cu un spate din sticlă reflectorizant, cât şi un model „Midnight Black” care aparent este mat. Având în vedere că ambele ar trebui să fie realizate din sticlă, este interesant să vedem cum se fereşte producătorul chinez de reflexiile nedorite pe modelul din urmă. De asemenea, sperăm că ambele vor avea un tratament oleofobic pe partea din spate, întrucât multe dintre smartphone-urile din ultima vreme se murdăresc imediat ce sunt scoase din cutie.

Pe partea din faţă avem de a face cu un display de 6,28” cu rezoluţie Full HD+ (2.280 x 1.080, format 19:9), întrerupt în partea de sus de un decupaj, unde sunt poziţionate componentele frontale: camera foto, difuzorul pentru apeluri şi senzorii de proximitate şi lumină ambientală. În partea de jos, telefonul are o mică „bărbie”, care este însă mai mică decât în cazul altor modele (cum ar fi Huawei P20 Pro, de exemplu). La interior, OnePlus oferă în varianta de bază un chipset Snapdragon 845, 6 GB memorie RAM şi 64 GB stocare. Vor exista cel puţin două configuraţii, una dintre ele urmând să ofere 8 GB RAM şi mai multă stocare.

La exterior, diferenţele sunt evidente faţă de OnePlus 5T. Avem de a face cu un spate din sticlă, sistem dual-camera orientat vertical pe centru, un senzor de amprentă sub camere, iar slider-ul pentru profilele silenţioase a fost mutat pe partea din dreapta, deasupra butonului power. Butoanele de volum sunt în continuare pe partea din stânga, în timp ce jack-ul pentru căşti nu lipseşte.

Cu un preţ de pornire de 519 euro, OnePlus 6 pare să fie din nou un best buy în categoria de produse high-end. Rămâne de văzut dacă OnePlus a reparat micile neajunsuri ale modelului 5T, camera foto fiind unul dintre elementele dezamăgitoare ale acestuia. De asemenea, spre diferenţă de alte dispozitive high-end cu spate din sticlă, OnePlus 6 nu pare să vină echipat cu un sistem de încărcare wireless, însă pare să fie primul model OnePlus rezistent la apă.

Evenimentul de lansare al telefonului este programat pentru data de 16 mai.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult